Přejdi na obsah

LCHF & Keto dieta

Vše o Low Carb a Keto dietě na jednom místě. Přinášíme vám inspirace, rady a tipy na chutné Low Carb recepty a správné dodržování LC & Keto diety.

Menu
  • Co je to LCHF a Keto dieta
  • Blog
  • Low Carb Recepty
    • Dezerty
    • Hlavní chody
    • Pečivo
    • Snídaně
    • Polévky
    • Přílohy
    • Low Carb cukroví
  • Kde nakupovat ❓💡
Menu
veprova panenka s peprovou omackou a grilovanou zeleninou

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Zveřejněno v 16 října, 202023 srpna, 2022 od Dan

Vychutnat si oblíbená hlavní jídla bez přílohy není na nízkosacharidové dietě žádný problém. Důkazem je tento recept na masovou klasiku, šťavnatou vepřovou panenku s pepřovou omáčkou. Jako low carb přílohu jsme zde zvolili čerstvou grilovanou zeleninu. Jak se tedy dělá šťavnatá panenka?

V tomto receptu najdete ten nejlepší způsob jak uchovat panenku krásně šťavnatou . Samozřejmě si můžete vybrat míru propečení masa, na své si tady přijdou milovníci růžového masíčka i ti, co mají raději panenku více propečenou. Jednoduchá smetanová omáčka navíc dodá receptu šmrnc a luxusní pocit. Grilovanou zeleninu si můžete sestavit z libovolného mixu oblíbené čerstvé zeleniny, nejlépe té sezónní.

Vepřová panenka s low carb přílohou se bude vyjímat na vašem menu , skvěle vás zasytí a dodá vám potřebné živiny. Tento svěží recept si vychutnáte v každém ročním období, tak dobrou chuť!

Pokud vám recept chutnal, nezapomeňte jej ohodnotit a přidat komentář. Podívejte se také na další hlavní chody.

Počet porcíDoba přípravyDoba pečeníKalorie na 1 porci
210 minut10 minut667

Suroviny na vepřovou panenku s LC přílohou

  • 1 vepřová panenka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 250ml vysokoprocentní smetany
  • 1 lžíce nakládaného pepře
  • sůl
  • pepř
  • zelenina dle chuti

Postup přípravy panenky s pepřovou omáčkou

  1. Troubu si nahřejeme na 180 stupňů.
  2. Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Očistíme maso od všech blanek.
  3. Panenku potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Vše do masa vmasírujeme a necháme chvíli odpočinout.
  4. Panenku dáme na rozpálenou pánev bez tuku a opečeme ze všech stran po dobu cca 1 minuty. Takto se nám maso zatáhne a zůstane pěkně šťavnaté.
  5. Panenku vložíme do vyhřáté trouby a necháme pect. Aby bylo maso růžové uvnitř doporučuji péct 8 – 10 minut, pokud máte maso raději více propečené, nechte jej v troubě déle 15 – 20 minut bude stačit.
  6. Když se nám panenka peče připravíme si pepřovou omáčku a grilovanou zeleninu.
  7. V pánvi, ve které jsme smažili panenku necháme rozpustit máslo, přidáme nakládaný pepř a chvíli orestujeme. Poté přidáme smetanu a za stálého míchání necháme probublávat. Až má omáčka požadovanou konzistenci stáhneme z plamene. Ve stejnou dobu si můžeme připravit grilovanou zeleninu.
  8. Nyní můžeme podávat. Dobrou chuť!

Nutriční informace na jednu porci (1/2)

  • kalorie: 667
  • bílkoviny: 25g
  • tuky: 60g
  • vláknina: 2g
  • sacharidy: 9g
    • z toho cukry: 6g
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 3 Průměr: 5]
  • Keto recepty
  • Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Facebook

    LCHFdieta.cz

    Reklama

    Recepty

    • Dezerty
    • Snídaně
    • Pečivo
    • Hlavní chody
    • Polévky
    • Low Carb cukroví

    Nejnovější příspěvky

    • Low Carb bagel ze 3 ingrediencí
    • Low Carb banana bread
    • Neprůstřelná káva – Bulletproof coffee
    • Ořechové máslo s čokoládou (Low Carb)
    • Low Carb vánočka bez cukru a lepku

    Nejnovější komentáře

    • Anna: Proč jsem začal s Keto dietou
    • Anna: Nebramborový salát
    • Anna: Low Carb brownies (LCHF, Keto)
    • Anna: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)
    • Marika: Nebramborový salát

    Doporučujeme

  • Ketomix recenze
  • Srovnání Keto diet
  • © 2023 LCHF & Keto dieta | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme