Přejdi na obsah

LCHF & Keto dieta

Vše o Low Carb a Keto dietě na jednom místě. Přinášíme vám inspirace, rady a tipy na chutné Low Carb recepty a správné dodržování LC & Keto diety.

Menu
  • Co je to LCHF a Keto dieta
  • Blog
  • Low Carb Recepty
    • Dezerty
    • Hlavní chody
    • Pečivo
    • Snídaně
    • Polévky
    • Přílohy
    • Low Carb cukroví
  • Kde nakupovat ❓💡
Menu
knedlik

Nízkosacharidový knedlík z lučiny (Low Carb, Keto)

Zveřejněno v 29 září, 201916 ledna, 2023 od Dan

Dlouhou dobu jsem hledal ten správný recept na nízkosacharidový knedlík. Nakonec se mi ho podařilo najít a rád bych se o něj s vámi podělil. Knedlík je výborný třeba ke kuřeti na paprice, guláši nebo pečené kačeně.

Počet porcíDoba přípravyDoba vařeníKalorie na porci
11230499

Suroviny na Low Carb knedlík (1 porce)

  • 100g lučiny
  • 2 vajíčka
  • 15g psyllia
  • 1/2 lžičky sušeného droždí
  • sůl
  • trochu másla na vymazání hrnečku

Postup přípravy knedlíku z lučiny

  1. Všechny suroviny dáme do misky a dobře promícháme, poté necháme odstát alespoň 10 minut.
  2. Máslem vymažeme hrneček a naplníme ho nebo zabalíme do potravinářské fólie. Pokud balíme do fólie, můžeme vařit ve vodě. Jestliže používáme hrnečky, knedlík můžeme dát na plný výkon do mikrovlnné trouby případně také do hrnce s vařící vodou. V horké vodě vaříme zhruba 30 minut (mikrovlnku bohužel nemám, ale pokud budete zkoušet tuto variantu, napište mi do komentářů, jak se vám knedlík povedl!).

Nutriční informace na jednu porci

  • kalorie: 499
  • bílkoviny: 22g
  • tuky: 41g
  • vláknina: 14g
  • sacharidy: 3,2g
    • z toho cukry: 2g

Dejte mi vědět jestli vám chutnalo a podívejte se na mé další recepty!

Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 28 Průměr: 4.1]
  • Keto recepty
  • Low Carb vegetariánské recepty
  • 20 komentářů u „Nízkosacharidový knedlík z lučiny (Low Carb, Keto)“

    1. Lenka napsal:
      21 února, 2020 (12:24 pm)

      Knedlík je naprosto úžasný, chutný, nejlepší ketoknedlík, který jsem kdy jedla, konzistencí trochu připomíná karlovarský knedlík, vařila jsem v mikrovlnce na nejvyšší výkon ( 850w) 3,5 minuty, s pečeným masem a zelím neměl bychu.

      Odpovědět
    2. Ada napsal:
      14 října, 2020 (12:45 pm)

      Dávala nám ochutnat kolegyně, je úžasný. Místo psyllia dala mandlovou mouku, místo droždí trochu peč. prášku, nevymazávala, z hrnku vyklopit šlo, když okraje trochu “ojela” nožem. V mikrovlnce na 750 W 4 minuty. Výsledek fakt super!

      Odpovědět
    3. marta napsal:
      15 listopadu, 2020 (7:49 am)

      myslíte, že by to šlo ve folii uvařit na páře, zkoušel to už někdo?

      Odpovědět
      1. Anna napsal:
        17 listopadu, 2020 (8:19 pm)

        Hezký den, Marto,
        na páře nemáme knedlík odzkoušený. Spolehlivě ověřené máme vaření ve fólii v hrnci s vodou. Ale pokud budete zkoušet na páře a povede se, určitě dejte vědět. Budeme rádi a jinak dobrou chuť!

        Odpovědět
    4. Dagmar napsal:
      26 listopadu, 2020 (12:07 pm)

      Tak jsem poprvé zkusila a můj manžel , který se stravuje lc si tedy nepochutnal, ovšem dcera, která je “všežravec” byla nadšená a místo klasického knedlíku pro ní dělám tento .
      Vařila jsem ve fólii ve vodě a super .

      Odpovědět
      1. Anna napsal:
        11 prosince, 2020 (10:14 am)

        Je nám jasné, že všem se nezavděčíme, ale máme radost, že chutnalo vám, Dagmar, a vaší dceři! 🙂

        Odpovědět
    5. Ivana napsal:
      10 února, 2021 (7:00 pm)

      Vynikající, ještě jsem si do něj nakrájela zbylou keto housku, takže z toho byl opravdu velmi dobrý houskový knedlík

      Odpovědět
      1. Anna napsal:
        21 února, 2021 (12:35 pm)

        Ivano, jsme rádi, že vás naše recepty inspirují a chutnají vám. Dobrou chuť! 🙂

        Odpovědět
    6. Martina napsal:
      15 února, 2021 (7:15 pm)

      Překvapilo mě, jak výborný knedlík to je. Velmi dobrá náhrada za ten běžný. Skoro není poznat ta chuť psyllia a vajec. Vařila jsem ve vodě, byl krásně měkký :).
      Moc děkuji za tento recept. 🙂

      Odpovědět
      1. Anna napsal:
        21 února, 2021 (10:41 am)

        Děkujeme za komentář, Martino! Jsme moc rádi, že vám LC knedlík chutná a že se recept povedl na výbornou. 🙂

        Odpovědět
    7. Martina napsal:
      20 března, 2021 (10:29 am)

      Dobrý den, asi hloupý dotaz, ale sušené droždí má být klasické sušené droždí a nebo lahůdkové sušené droždí…je to celkem rozdíl. Děkuji.

      Odpovědět
      1. Anna napsal:
        20 března, 2021 (7:17 pm)

        Dobrý den Martino, děkujeme za dotaz – do tohoto receptu patří droždí klasické. Přejeme povedený knedlík! 🙂

        Odpovědět
    8. Kimki napsal:
      5 června, 2021 (10:50 am)

      Vše podle postupu, jen jsem dala lněnou mouku. Hrnek jsem nemusela vymazavat, neboť jsem knedlík vařila v mikrovlnné troubě 4,5 minuty a dopadl ke kuřeti na paprice úžasně. Vyfotila jsem si to, ale sem nejdou vkládat fotky.

      Odpovědět
      1. Anna napsal:
        9 června, 2021 (3:45 pm)

        Každý povedený recept nás vždycky potěší! Na Facebooku nás můžete sledovat pod názvem LCHFfieta.cz, zkuste nás třeba označit na fotce s knedlíkem nebo nám ji poslat – budeme rádi. 🙂

        Odpovědět
    9. Hanka napsal:
      12 října, 2021 (3:35 pm)

      Tak jsem zkusila a moc mi chutnal. Ještě se chystám na mandlovou a lněnou mouku 🙂

      Odpovědět
      1. Anna napsal:
        18 listopadu, 2021 (9:08 pm)

        Výborně! Až zkusíte, dejte třeba vědět, jak se povedl. 🙂

        Odpovědět
    10. Alice napsal:
      13 listopadu, 2021 (7:38 pm)

      Dobrý večer, chtěla bych vyzkoušet, ale nemám lučinu. Mohu dát místo to žervé? Děkuji

      Odpovědět
      1. Anna napsal:
        18 listopadu, 2021 (9:10 pm)

        Dobrý den Alice, s žervé nemáme recept vyzkoušený, ale pokud se Vám to povede, dejte vědět. Budeme rádi za tip! 🙂

        Odpovědět
    11. Zdena napsal:
      16 ledna, 2022 (11:22 am)

      Konečně jsem tento knedlík vyzkoušela, psyllium jsem trošku zkombinovala s mandlovou moukou a MWtroubě, super nejlepší knedlík i pro celou rodinu jasný favorit. Jednoduchý a s petrželkou vytuněný je opravdu lehký, sytý a nadýchaný. Děkuji za inspiraci.

      Odpovědět
      1. Anna napsal:
        18 února, 2022 (8:40 am)

        Takové komentáře nás moc těší, Zdeno! A jsme rádi, že jste si recept i upravila s petrželí, inspirovat se navzájem nás baví. 🙂

        Odpovědět

    Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Facebook

    LCHFdieta.cz

    Reklama

    Recepty

    • Dezerty
    • Snídaně
    • Pečivo
    • Hlavní chody
    • Polévky
    • Low Carb cukroví

    Nejnovější příspěvky

    • Low Carb bagel ze 3 ingrediencí
    • Low Carb banana bread
    • Neprůstřelná káva – Bulletproof coffee
    • Ořechové máslo s čokoládou (Low Carb)
    • Low Carb vánočka bez cukru a lepku

    Nejnovější komentáře

    • Anna: Proč jsem začal s Keto dietou
    • Anna: Nebramborový salát
    • Anna: Low Carb brownies (LCHF, Keto)
    • Anna: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)
    • Marika: Nebramborový salát

    Doporučujeme

  • Ketomix recenze
  • Srovnání Keto diet
  • © 2023 LCHF & Keto dieta | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme