Ideální polévka na zimní večery, která dokonale zahřeje a zasytí. Výborná kombinace slaniny, hovězího masa a cheddaru, která vás ohromí. Doporučuji podávat se salátem, nebo low carb houskami. Jako všechny pokrmy na blogu je tato polévka nizkosacharidová, bez lepku a bez cukru.
Počet porcí | Doba přípravy | Doba vaření | Kalorie na porci |
5 | 5 minut | 30 minut | 512 |
Suroviny na Low Carb sýrovou polévku
- lžíce másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 500g hovězího mletého masa
- 150g slaniny
- 1 plechovka krájených rajčat
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 500ml hovězího vývaru
- 80g krémového sýru
- 200g strouhaného cheddaru
- 2 lžíce čerstvé petrželové natě
- 80g smetany ke šlehání
- čerstvé rajče na ozdobení
- sůl a pepř
Postup přípravy LCHF sýrové polévky
- V hrnci rozpustíme máslo a přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou cibuli. Smaží cca 3 minuty, než nám cibule zesklovatí.
- Přidáme hovězí maso a na kostičky nakrájenou slaninu, a za stálého míchání smažíme dalších 6 minut.
- Přidáme rajčata, dijonskou hořčici, vývar, sůl pepř a přivedeme k varu. Oheň mírně stáhneme a necháme polévku probublávat cca 15 minut.
- Přidáme krémový sýr, cheddar, a lžíci nasekané petržele a mícháme dokud se nám sýr nerozpustí.
- Přidáme smetanu, promícháme a polévku sundáme z plamene.
- Nyní můžeme podávat, doporučuji podávat s čerstvým rajčetem a petrželí. Dobrou chuť!
Nutriční informace na jednu porci (1/6)
- kalorie: 512
- bílkoviny: 31,3g
- tuky: 40g
- vláknina: 0,25g
- sacharidy: 5,8g
- z toho cukry: 4g
Chutnalo? Prohlédněte si i další recepty!
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 3 Průměr: 5]
Kdo ještě nezkusil,moc doporučuji.
Je skvělá pro celou rodinu.