Přejdi na obsah

LCHF & Keto dieta

Vše o Low Carb a Keto dietě na jednom místě. Přinášíme vám inspirace, rady a tipy na chutné Low Carb recepty a správné dodržování LC & Keto diety.

Menu
  • Co je to LCHF a Keto dieta
  • Blog
  • Low Carb Recepty
    • Dezerty
    • Hlavní chody
    • Pečivo
    • Snídaně
    • Polévky
    • Přílohy
    • Low Carb cukroví
  • Kde nakupovat ❓💡
Menu

Pomalu pečená kachna s Low Carb přílohou

Zveřejněno v 1 května, 202127 srpna, 2021 od Dan

Ať už je období podzimu nebo ne, pomalu pečená kachna neodmyslitelně patří do naší kuchyně. A co když se stravujete Low Carb? Není problém, i vy si můžete dopřát tento recept s knedlikem. Tato sezónní záležitost s knedlíkem a zelím je královským receptem na všechny slavnostní příležitosti.

Jak na to? Postačí si dobře naplánovat čas pečení a samotná příprava vám zabere pouhých 15 minut. Dalším skvělým tipem je délka nakládání kachny před pečením. Zde platí čím délé, tím lépe – nechali jsme kachnu před pečením odležet v chladu celých 24 hodin. Celkový čas pečení je pak 13 hodin, takže se můžete u pečení vrhnout na nějakou příjemnou domácí aktivitu, u které budete moct kachnu současně kontrolovat.

Pokud jde o dochucování, tak zde je oblíbené pravidlo čím méně, tím lépe. Nemusíte zbytečně experimentovat, stačí základní suroviny jako starý dobrý kmín a sůl. Kachnu poctivě nasolte a skvělá chuť se, po důkladném upečení, dostaví sama. Jakmile bude kachna hotová, můžete se těšit na křupavou kůrku a jemné masíčko, které se rozpadá.

A co ten zmiňovaný knedlík? Připravte si k pomalu pečené kachně jeho Low Carb verzi. Recept na vynikající LC knedlík (nejen) ke kachně najdete zde!

Sdílejte s námi, jak se vám recept vydařil tady v komentářích anebo na Facebooku a Instagramu s hashtagem #lchfdietacz nebo označujte @lchfdieta.cz.

Těšíme se na vaše hodnocení a přejeme dobrou chuť!

Počet porcíDoba přípravyDoba pečení
4 15 minut 13 hodin

Pomalu pečená kachna – suroviny

  • Kachna (cca 2 kg)
  • 4 lžičky soli
  • 3 lžičky kmínu
  • 1 a 1/2 dl vody

Postup přípravy pomalu pečené kachny

  1. Den předem kachnu nachystejte – omyjte, osušte, odkrájejte přebytečný tuk u biskupa a u krku, a kachnu pořádně osolte i zevnitř. Okmínujte a kmín pěkně vetřete do masa. A dejte odpočinout do chladu, klidně na 24 hodin. 
  2. Pokud chcete jíst v pravé poledne, stačí, když kachnu v pekáčku s poklicí, podlitou deci a půl vody, strčíte do trouby vyhřáté na 90°C v jedenáct večer.
  3. Po 7 hodinách zvyšte teplotu na 120°C a nechte kachnu péct dalších 6 hodin.
  4. Poslední hodinu před dopečením, odklopte poklici a pečte dál na 120°C.
  5. Na poslední čtvrt hodinku teplotu zvyšte na 200°C a kachnu dopečte do křupava.
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 1 Průměr: 5]

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook

LCHFdieta.cz

Reklama

Recepty

  • Dezerty
  • Snídaně
  • Pečivo
  • Hlavní chody
  • Polévky
  • Low Carb cukroví

Nejnovější příspěvky

  • Low Carb obalovaný hermelín
  • Low Carb čokoládové kuličky
  • Low Carb kuličky z vlašských ořechů
  • Nepečené skořicové kuličky bez cukru
  • Low Carb brokolicové placky bez mouky

Nejnovější komentáře

  • Anna: Vanilková bábovka bez cukru a mouky (LCHF, Keto)
  • Hanka: Vanilková bábovka bez cukru a mouky (LCHF, Keto)
  • Anna: Nadýchané Keto housky (LCHF, Low Carb)
  • Anna: Low Carb vanilkové rohlíčky (LCHF, Keto)
  • Anna: Nízkosacharidový knedlík z lučiny (Low Carb, Keto)

Doporučujeme

  • Ketomix recenze
  • Srovnání Keto diet
  • © 2022 LCHF & Keto dieta | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme