Ať už je období podzimu nebo ne, pomalu pečená kachna neodmyslitelně patří do naší kuchyně. A co když se stravujete Low Carb? Není problém, i vy si můžete dopřát tento recept s knedlikem. Tato sezónní záležitost s knedlíkem a zelím je královským receptem na všechny slavnostní příležitosti.
Jak na to? Postačí si dobře naplánovat čas pečení a samotná příprava vám zabere pouhých 15 minut. Dalším skvělým tipem je délka nakládání kachny před pečením. Zde platí čím délé, tím lépe – nechali jsme kachnu před pečením odležet v chladu celých 24 hodin. Celkový čas pečení je pak 13 hodin, takže se můžete u pečení vrhnout na nějakou příjemnou domácí aktivitu, u které budete moct kachnu současně kontrolovat.
Pokud jde o dochucování, tak zde je oblíbené pravidlo čím méně, tím lépe. Nemusíte zbytečně experimentovat, stačí základní suroviny jako starý dobrý kmín a sůl. Kachnu poctivě nasolte a skvělá chuť se, po důkladném upečení, dostaví sama. Jakmile bude kachna hotová, můžete se těšit na křupavou kůrku a jemné masíčko, které se rozpadá.
A co ten zmiňovaný knedlík? Připravte si k pomalu pečené kachně jeho Low Carb verzi. Recept na vynikající LC knedlík (nejen) ke kachně najdete zde!
Sdílejte s námi, jak se vám recept vydařil tady v komentářích anebo na Facebooku a Instagramu s hashtagem #lchfdietacz nebo označujte @lchfdieta.cz.
Těšíme se na vaše hodnocení a přejeme dobrou chuť!
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení |
4 | 15 minut | 13 hodin |
Pomalu pečená kachna – suroviny
- Kachna (cca 2 kg)
- 4 lžičky soli
- 3 lžičky kmínu
- 1 a 1/2 dl vody
Postup přípravy pomalu pečené kachny
- Den předem kachnu nachystejte – omyjte, osušte, odkrájejte přebytečný tuk u biskupa a u krku, a kachnu pořádně osolte i zevnitř. Okmínujte a kmín pěkně vetřete do masa. A dejte odpočinout do chladu, klidně na 24 hodin.
- Pokud chcete jíst v pravé poledne, stačí, když kachnu v pekáčku s poklicí, podlitou deci a půl vody, strčíte do trouby vyhřáté na 90°C v jedenáct večer.
- Po 7 hodinách zvyšte teplotu na 120°C a nechte kachnu péct dalších 6 hodin.
- Poslední hodinu před dopečením, odklopte poklici a pečte dál na 120°C.
- Na poslední čtvrt hodinku teplotu zvyšte na 200°C a kachnu dopečte do křupava.