Recept na Low Carb ořechové máslo s čokoládou je tu pro vás! Když vás honí mlsná, když chcete něco extra, když chcete spojit zdravé a sladké s chutí. Ořechové máslo je plné zdravých tuku, které vám na nízkosacharidové stravě dodají energii hned po pár lžičkách. Tuhle nutellu si můžete dopřát bez výčitek kdykoliv, je bez cukru a sladká čokoládová chuť vás přesto nemine. Mile vás překvapí, že je domácí ořechové máslo za pár minut hotové. LC čokoládové máslo s ořechy je naše oblíbená rychlovka mezi dobrotami.
Jak na LC ořechové máslo s čokoládou
Domácí ořechové máslo má jednu skvělou výhodu, víte přesně, co je ve složení a můžete si ho podle svých představ vyladit. 😉 V hlavní roli jsou pak u přípravy kvalitní ingredience a dobrý mixér. K výrobě čokoládového ořechového másla budeme potřebovat ořechy: my jsme použili loupané mandle a lískové oříšky. Klidně ale přidejte jakékoliv, které máte rádi. Tyto ořechy potřebujeme rozmělnit jako první v mixéru. Bude vám stačit výkonný ruční, ten jsme pro výrobu ořechového krému použili i my.
Pro ještě krémovější konzistenci domácího másla, jsme do receptu přidali tzv. kokosový krém. Je to dužina kokosu, která je rozmixovaná na krém. Zahušťuje, má vysoký obsah tuku a příjemné nasládlé kokosové aroma. Přidejte kokosový krém do mixéru, ve chvíli, kdy budete mít ořechy dostatečně namleté a mixujte dál, dokud nebude mít směs kašovitější konzistenci díky uvolněnému tuku z ořechů.
Třešničkou na dortu, která ořechovému krému dodává plnou čokoládovou chuť je kakao a vysokoprocentní čokoláda. Jakákoliv čokoláda s obsahem vyšším než 70% kakaa se bude skvěle doplňovat s oříšky. Kakao bez cukru a čokoládu přidejte spolu s trochou vanilkového extraktu a erythritolem do rozmixované směsi ořechového krému. Opět rozmixujte do hladka a máte hotovo – čokoládové ořechové máslo v Low Carb verzi je na světě!
Servírování LC ořechového krému
Low Carb ořechové máslo s čokoládou vám chutí připomene oblíbenou nutellu. Tuhle dobrotu si ale budete moc vychutnat i bez nezdravých cukrů a konzervantů. 😉 Sladkou chuť zaručuje už samotný obsah ořechů, hlavně kokosového krému, ale dosladit můžete celý ořechový krém oblíbeným sladidlem, například erythritolem. Hotové rozmixované LC máslo přelijte do skleněné nádoby a vychutnávejte jen tak na lžičce nebo v kaších a na LC pečivu.
Přejeme sladké Low Carb mlsání. 🍫
Vyzkoušejte i další skvělé recepty na LC dezerty nebo snídaně z našeho blogu.
Dejte nám do komentářů vědět, jak vám recept chutná a neváhejte ho sdílet se svými blízkými i světem. Třeba na Facebooku a Instagramu s hashtagem #lchfdietacz nebo označujte @lchfdieta.cz.
Počet porcí | Doba přípravy | Doba vaření | Kalorie na porci |
10 | 5 minut | 10 minut | 141 |
Suroviny na Low Carb ořechový krém
- 100g mandlí loupaných
- 50g lískových ořechů loupaných
- 50g kokosového krému
- 1 lžíce erythritolu
- trocha vanilkového extraktu
- 1 řádek z tabulky vysokoprocentní čokolády
- 1 vrchovatá lžíce kakaa
Low Carb ořechové máslo – postup přípravy
- V mixéru rozmixujeme najemno mandle a lískové ořechy.
- Přidáme kokosový krém a mixujeme dokud se nevytvoří krémové máslo.
- Do ořechového másla přidáme kakao, čokoládu, erythritol, vanilkový extrakt a opět promícháváme mixérem dokud se vše nespojí v hladký čokoládový krém.
- Hotové ořechové máslo přelijeme do skleněné nádoby.
Nutriční informace na porci LC ořechového másla (1/10)
- kalorie: 141
- bílkoviny: 3g
- tuky: 12g
- vláknina: 2g
- sacharidy: 3g
- z toho cukry: 1g