Vyzkoušejte recept na bezlepkové sušenky s minimálním obsahem sacharidů. Se sýrem můžete experimentovat, doporučuji používat vyzrálejší sýry s výraznější chutí. Pochutnejte si!
Počet sušenek | Doba přípravy | Doba vaření | Kalorie na sušenku |
20 | 10 minut | 25 minut | 107,8 |
Suroviny na sýrové sušenky
- 250g mandlové mouky (nejlevněji koupíte tady)
- 2 vajíčka
- 80g cheddaru
- 40g rozpuštěného másla
- 2 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
Postup přípravy sýrových sušenek
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
- V míse dobře promícháme mandlovou mouku, kypřící prášek a špetku soli.
- Přidáme dvě vejce, rozpuštěné máslo a na jemno nastrouhaný cheddar. Těsto promícháme mixérem nebo pomocí rukou.
- Vytvarujeme si kuličky, které rozplácneme a vyskládáme je na plech, v ideálním případě na pečící papír.
- Pečeme cca 25 minut, nebo dozlatova.
Nutriční informace na jednu sušenku (1/20)
- kalorie: 107,8
- bílkoviny: 4,1g
- tuky: 10g
- vláknina: 1g
- sacharidy: 2,4g
- z toho cukry: 0,6g
Dejte mi vědět jestli vám chutnalo a podívejte se na mé další recepty!
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 4 Průměr: 3.8]
včera jsem dělala s goudou,pěkně do křupava a jen se po nich zaprášilo,musela jsem je bránit vlastním tělem,aby na mně vůbec něco zbylo
Tomu rozumíme, Iveto 😀 Jsou opravdu výborné, to se musí nechat!
Sušenky jsou výborné, dělala jsem je jen z poloviční dávky, na vyzkoušení, použila jsem zbytek čedaru ( bylo ho tedy o 2dg víc ) a pekla jen 20minut..Snědly se ještě za tepla 🙂
Ludko, to máme velkou radost! Nám taky vždycky hned zmizí, jak chutnají. 🙂