Přejdi na obsah

LCHF & Keto dieta

Vše o Low Carb a Keto dietě na jednom místě. Přinášíme vám inspirace, rady a tipy na chutné Low Carb recepty a správné dodržování LC & Keto diety.

Menu
  • Co je to LCHF a Keto dieta
  • Blog
  • Low Carb Recepty
    • Dezerty
    • Hlavní chody
    • Pečivo
    • Snídaně
    • Polévky
    • Přílohy
    • Low Carb cukroví
  • Kde nakupovat ❓💡
Menu
keto nugát

Low Carb nugát z kokosového mléka (fatbomb)

Zveřejněno v 29 dubna, 201927 srpna, 2022 od Dan

Jestli vás přepadla chuť na sladké, vyzkoušejte tento Low Carb (keto) nugát z kokosového mléka, arašídového másla a čokolády. Tento nugát se bude skvěle hodit i jako zamrazená pochoutka, která je super jako zdravý nanuk. Dokonalá kombinace lahodných ingrediencí zaručuje, že se vám při mlsání bude tento LC nugát rozplývat na jazyku. Recept je vegan, cukrfree, glutenfree a bez laktózy. 🙂

Nejenže tato dobrota v podobě nugátu bez cukru a bez lepku dovoluje mlsat bez výčitek, navíc vás dokonale zasytí, takže vám jakékoliv další chutě nehrozí. V létě vás také tento jednoduchý recept příjemně zchladí a skvěle se doplňuje s ledovou kávou. Pro milovníky čokolády je tento recept zkrátka nepostradatelný a pochutnají si na něm i ti, co rádi jedí bez lepku.

Pokud vám recept chutnal, nechte nám pod článkem hodnocení nebo komentář a určitě neváhejte vyzkoušet další dezerty na blogu!

Počet porcíDoba přípravyDoba vařeníKalorie na porci
205 minut45 minut164

Suroviny na keto nugát

  • 200 g tmavé čokolády (70 %)
  • 125 ml kokosového oleje
  • 400 g kokosového mléka – pouze tuhá část
  • 8 lžiček arašídového másla
  • 1 lžička kakaa
  • 1 lžička vanilkové esence

Postup přípravy nugátu

  1. Ve vodní lázni rozpusťte 100 g čokolády, přidejte čtvrtinu kokosového oleje a dobře rozmíchejte.
  2. Směs vlijte do nádoby nebo plechu, používáme krabičku o velikosti 12 x 20 cm. Poté dejte vychladit do lednice nebo mrazáku.
  3. Opatrně zahřejte tuhou část kokosového mléka a míchejte pár minut. Přidejte polovinu kokosového oleje, arašídové máslo, kakao a vanilkovou esenci. Míchejte dokud není směs dokonale hladká. Pokud se vám kokosový olej odděluje od zbytku, použijte tyčový mixér, který vám směs spojí.
  4. Hotovou směs vlijte na ztuhlou čokoládu do krabičky a nechte znova zchladit v lednici nebo mrazáku.
  5. Rozpusťte zbylou čokoládu ve vodní lázni, přidejte čtvrtinu kokosového oleje a vlijte na nugát. Nechte alespoň hodinu chladnou v lednici.
  6. Až bude hotovo rozřízněte nugát na menší kostky. Skladujte v lednici a podávejte mražené či chlazené.

Nutriční informace na jednu porci (1/15)

  • kalorie: 164
  • bílkoviny: 2,14g
  • tuky: 15,7g
  • vláknina: 0,2g
  • sacharidy: 3g
    • z toho cukry: 1,7g

Máte chuť ještě na něco? Mrkněte na další recepty!

Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 1 Průměr: 5]
  • Keto recepty
  • Low Carb čokoládové recepty
  • Low Carb vegetariánské recepty
  • Recepty bez laktózy
  • Vegan recepty
  • Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Facebook

    LCHFdieta.cz

    Reklama

    Recepty

    • Dezerty
    • Snídaně
    • Pečivo
    • Hlavní chody
    • Polévky
    • Low Carb cukroví

    Nejnovější příspěvky

    • Low Carb bagel ze 3 ingrediencí
    • Low Carb banana bread
    • Neprůstřelná káva – Bulletproof coffee
    • Ořechové máslo s čokoládou (Low Carb)
    • Low Carb vánočka bez cukru a lepku

    Nejnovější komentáře

    • Anna: Proč jsem začal s Keto dietou
    • Anna: Nebramborový salát
    • Anna: Low Carb brownies (LCHF, Keto)
    • Anna: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)
    • Marika: Nebramborový salát

    Doporučujeme

  • Ketomix recenze
  • Srovnání Keto diet
  • © 2023 LCHF & Keto dieta | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme