Low Carb pečivo snadno a rychle? Není problém, vyzkoušejte tento lněný chléb ze semínek, který budete mít rychle hotový a rozhodně si na něm pochutnáte! Vyzkoušet můžete také jeho různé varianty – nebojte se přidat dle libosti bylinky a jiná další semínka.
Výsledný nízkosacharidový chléb můžete použít na přípravu jak sladkých, tak i slaných jídel. Na snídani si tedy můžete s klidem a bez výčitek dát krajíc chleba s máslem, šunkou nebo sýrem. Pro milovníky marmelád je tady také možnost dopřát si chléb s cukr free marmeládou a nebo dokonce LC nutellou!
Skvěle nám zachutnal také jako příloha k slaninovým rolkám s míchanými vajíčky a výborný je také k jakékoliv polévce. Kdykoliv se vám tedy zasteskne po klasickém pečivu, nemusíte se obávat, že “zhřešíte” chlebem z běžné mouky. Tento recept vás v těchto situacích zachrání a podávat ho můžete i v bezlepkových domácnostech.
Pokud vám recept chutnal, nezapomeňte jej ohodnotit. Více ze skvělých, ale i rychlých receptů na low carb high fat pečivo najdete na této stránce.
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
10 | 10 | 30 | 93 |
Suroviny na lněný chléb
- 200g rozmixovaného lněného semínka (za dobrou cenu seženete tady)
- 5 bílků
- 3 žloutky
- 5 lžiček kokosového nebo olivového oleje
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička soli
- 75ml vody
Postup přípravy lněného chleba
- Troubu si předehřejeme na 180°C.
- Pět bílku vyšleháme do pěny.
- V míse smícháme lněnou mouku, kypřící prášek, sůl a olivový nebo kokosový olej.
- Přidáme žloutky, vodu a opět dobře promícháme.
- Do směsi jemně vmícháme sníh z bílků.
- Hotovou směs nalijeme do formy na chleba a pečeme cca 30 minut nebo dozlatova.
Nutriční informace lněného chleba (1/10)
- kalorie: 93
- bílkoviny: 7,8
- tuky: 6,3
- vláknina: 7,6
- sacharidy: 0,7
- z toho cukry: 0,4
Dejte mi vědět jestli vám chutnalo a podívejte se na mé další recepty!
Přidala jsem ještě na zkoušku 2 lžíce dýňové mouky a i tak se povedl super.👍
To jsme rádi, že vám chutná! 🙂
Dobrý den,
připravila jsem těsto podle návodu, ale po přidání všech tekutin bylo suché a drobivé, o nalívání těsta do formy se určitě nejednalo. Vytvořila jsem bulky, které jsou zdrclé a tvrdé. Proto jsem se chtěla zeptat, jestli tam není chyba v receptu anebo jsem udělala nějakou chybu já.
Děkuji za odpověď
Milá Eliško, mrzí nás, že se recept nevyvedl dle představ. Nepoužívala jste místo pomletého semínka lněnou mouku? S tou totiž recept nefunguje a těsto je vysušené, to už jsme si zkusili. Případně možná přidejte příště více vody. Snad jsme aspoň trochu poradili. A přejeme ať se daří s jinými recepty. 😉