Nízkosacharidová rychlovka, kterou oslníte celou rodinu nebo návštěvu. Vyzkoušejte šťavnaté kachní prso s jemnou květákovou kaší, zaručeně tento recept nebudete vařit jen v neděli.
Suroviny na kachní prso s květákovou kaší
Počet porcí: 2
- 2 kachní prsa s kůží (cca 600g)
- 2 lžíce čerstvého tymiánu
- 2 lžíce čerstvého rozmarýnu
- 1/2 květáku (cca 500g)
- lžíce másla
- sůl a pepř
Postup přípravy kachního prsa s květákovou kaší
Květáková kaše
- Květák zbavíme košťálu a nakrájíme na menší části.
- Vaříme ve vodě se solí do změknutí, cca 30 minut.
- Až nám květák změkne scedíme jej a rozmixujeme na hladkou kaši.
- Přidáme lžíci másla a zamícháme.
Kachní prso
- Kachní prso omyjeme a vysušíme.
- Kůži na prsu nakrájíme na kostičky cca 1 cm od sebe.
- Popepříme, posolíme a posypeme nadrobno nasekanými bylinkami. Vše pořádně vmasírujeme do masa.
- Rozehřejeme si troubu na 170 stupňů.
- Kachní prso dáme na studenou pánev kůži dolů, zapneme hořák na maximum a pečeme cca 9 minut.
- Prso otočíme a smažíme 2 – 3 minuty.
- Prsa vložíme do trouby a necháme péct dalších 10 minut.
- Vyndáme z trouby a nakrájíme na tenčí plátky. Dobrou chuť!
Nutriční informace na jednu porci (1/2)
- kalorie: 657
- bílkoviny: 69,2g
- tuky: 36,3g
- vláknina: 1,7g
- sacharidy: 19g
- z toho cukry: 7,9g
Chutnalo? Prohlédněte si i další recepty!
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 2 Průměr: 5]