Výborný nízkosacharidový oběd hotový do jedné hodiny. Vyzkoušejte tento zapečený květák s brokolicí v sýrové omáčce z čedaru a mozzarelly!
Suroviny na Low Carb zapečenou zeleninu
- 1 velký květák (cca 1000g)
- 1 brokolice (cca 500g)
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička másla
- 250ml smetany ke šlehání
- 200g strouhaného čedaru
- 150 krémového sýra
- 100g strouhané mozzarelly
- 150g slaniny
- sůl
Postup přípravy LCHF zapečené zeleniny
- Troubu rozehřejeme na 175 stupňů.
- Na menší kousky si nakrájíme květák a brokolici.
- Květákem a brokolicí vyložíme plech, zakápneme olivovým olejem a posolíme. Dáme péct na 10 minut.
- Po deseti minutách na zeleninu přidáme nakrájenou slaninu a dáme péct na dalších 20 minut.
- Mezitím si v pánvi osmažíme na plátky nakrájený česnek, přidáme smetanu, krémový sýr, polovinu mozzarelly a polovinu čedaru. Za občasného míchání čekáme, než se nám veškerý sýr rozpustí.
- Hotovou směsí přelijeme květák s brokolicí a posypeme zbytkem mozzarelly a čedaru. Pečeme dalších 20 minut.Dobrou chuť!
Nutriční informace na jednu porci (1/6)
- kalorie: 564
- bílkoviny: 21,5g
- tuky: 49g
- vláknina: 4,2g
- sacharidy: 9,8g
- z toho cukry: 6,3g
Chutnalo? Prohlédněte si i další recepty!
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 6 Průměr: 4.3]