Low Carb muffiny na slano? Ano, s tímto jednoduchým receptem si připravíte rychlou a originální nízkosacharidovou snídani. A bez výčitek. Slaný muffin vás nejen zasytí, ale také vás příjemně překvapí svou všestranností. Přidat si do něj, vedle dvou základních ingrediencí, můžete cokoliv, co vám bude na LC slaném muffinu chutnat. Skutečně, základ tohoto receptu totiž tvoří jen dvě složky, a to kvalitní sýr plus vejce. Když tedy popustíte uzdu vaší gastro fantazii, ozdobit dál můžete muffiny například cibulkou, slaninou nebo okořenit dle libosti.
V tomto receptu jsou slané muffiny naplněné chorizem a jarní cibulkou, které spolu vytváří neodolatelnou a vyváženou chuťovou kombinaci. Při tvoření základu muffinů můžete místo cheddaru použít i jiný sýr. Osvědčený je například i parmezán.
Slaný muffin z vajíček se hodí ke konzumaci jak teplý, tak i studený. Takže pokud se rozhodnete tuto dobrotu vzít sebou na cesty nebo do práce či školy, rozhodně neuděláte chybu. Hodí se také nejen na snídani, ale i k obědu nebo večeři. A pokud byste potřebovali doplnit vlákninu ze zeleniny, doporučujeme k gluten free muffinům přidat oblohu v podobě salátku nebo jiné zeleniny.
Pokud jste si recept vychutnali, nezapomeňte jej ohodnotit a další recepty na nízkosacharidové snídaně najdete zde.
Dobrou chuť!
Počet muffinů | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na jeden muffin |
7 | 10 minut | 25 minut | 176 |
Suroviny na LC slané muffiny
- 8 vajec
- 50g choriza
- 50g najemno strouhaného cheddaru
- 2 jarní cibulky
Postup přípravy vaječných muffinů
- Předehřejme troubu na 175 stupňů.
- Jarní cibulku nasekáme na jemno, chorizo pokrájíme na menší plátky. V pánvi pak společně smažíme dozlatova.
- Vejce společně se sýrem vyšleháme (trochu cheddaru si necháme na závěrečné zdobení).
- Hotovou směs vlijeme do formiček na muffiny, do každého muffinu přidáme usmaženou jarní cibulku s chorizem a posypeme troškou cheddaru.
- Pečeme po dobu 25 minut.
Nutriční informace na jeden slaný muffin (1/6)
- kalorie: 176
- bílkoviny: 12,2g
- tuky: 13,5g
- vláknina: 0,1g
- sacharidy: 1,4g
- z toho cukry: 0,4g