Přejdi na obsah

LCHF & Keto dieta

Vše o Low Carb a Keto dietě na jednom místě. Přinášíme vám inspirace, rady a tipy na chutné Low Carb recepty a správné dodržování LC & Keto diety.

Menu
  • Co je to LCHF a Keto dieta
  • Blog
  • Low Carb Recepty
    • Dezerty
    • Hlavní chody
    • Pečivo
    • Snídaně
    • Polévky
    • Přílohy
    • Low Carb cukroví
  • Kde nakupovat ❓💡
Menu
cheesecake

Nízkosacharidový cheesecake (LCHF, Keto)

Zveřejněno v 3 února, 202027 srpna, 2022 od Dan

Vyzkoušejte tento Low Carb cheesecake bez cukru a bez mouky. Tímto receptem si zajistíte úspěch i u přátel, kteří se nestravují nízkosacharidově a dokonce ani nepoznají rozdíl! Co tedy budete potřebovat k vykouzlení tohoto neodolatelného dezertu?

Specialita, kterou se tento recept odlišuje od většiny LC cheesecake zákusků je pistáciová mouka. Ozvláštní váš recept, bez toho aby nějak výrazně přebila chuť celého Low Carb dezertu. Do cheesecaku vždy vybírejte kvalitní suroviny na náplň. Nejdůležitější roli zde hraje mascarpone, nic nedokáže nahradit chuť tohoto delikátního italského sýra, rozhodně ne tvaroh. Do cheesecaku patří výhradně vysokotučné jemné sýry. Jen tak si naplno vychutnáte jeho chuť.

Vychutnejte si tento recept k jakékoliv příležitosti a pokud vám zachutnal, ohodnoťte jej a napište nám do komentářů. Neváhejte také vyzkoušet další LC dezerty!

Počet porcíDoba přípravyDoba pečeníKalorie na porci
1615 minut9 minut331

Suroviny na LCHF cheesecake

Korpus

  • 200g másla
  • 120g pistáciové mouky (koupíte tady)
  • 120g kokosové mouky (koupíte tady)
  • 3 lžičky erythritolu (koupíte tady)

Náplň

  • 150g erythritolu
  • 400g mascarpone
  • 200g smetany ke šlehání
  • 200g zakysané smetany

Postup přípravy cheesecakeu

Korpus

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. V míse si smícháme pistáciovou mouku, kokosovou mouku a erythritol.
  3. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě si rozpustíme máslo a přidáme do sypké směsi. Prohněteme rukama, ať se nám celá směs spojí.
  4. Z hotové směsi vytvoříme korpus a rovnoměrně jej uplácáme do formy.
  5. Vložíme do trouby a dáme péct na 9 minut.
  6. Korpus necháme vychladnout a poté plníme náplní.

Náplň

  1. Ve vodní lázni připravíme zakysanou smetanu s erythritolem, mícháme dokud se nám erythritol nerozpustí.
  2. V míse promícháme smetanu na šlehání a mascarpone. Promícháme elektrickým mixérem, aby se směs dobře spojila.
  3. Do mísy přidáme zakysanou smetanu s erythritolem a opět pořádně promícháme.
  4. Hotovou směs vlijeme na vychladlý korpus a dáme do lednice na 6 – 24 hodin.

Nutriční informace na jedenu porci (1/16)

  • kalorie: 331
  • bílkoviny: 4,4g
  • tuky: 32,5g
  • vláknina: 2,6g
  • sacharidy: 3,9g
    • z toho cukry: 3,2g

Chutnalo? Prohlédněte si i další recepty!

Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 4 Průměr: 4.5]
  • Keto recepty
  • Keto sladké
  • Low Carb vegetariánské recepty
  • Recepty z mandlové mouky
  • Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Facebook

    LCHFdieta.cz

    Reklama

    Recepty

    • Dezerty
    • Snídaně
    • Pečivo
    • Hlavní chody
    • Polévky
    • Low Carb cukroví

    Nejnovější příspěvky

    • Vege Quiche s kozím sýrem (bez mouky)
    • Čokoládové brownies s kokosovou moukou
    • Pikantní hovězí s kokosovým mlékem a zelenými fazolkami
    • Mandlová galetka se švestkami
    • Zdravý ricottový koláč inspirovaný Itálií (Low Carb, bez lepku)

    Nejnovější komentáře

    • Anna: Low Carb banana bread
    • Petr: Low Carb banana bread
    • Anna: Nízkosacharidový knedlík z lučiny (Low Carb, Keto)
    • Anna: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)
    • Marky: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)

    Doporučujeme

  • Ketomix recenze
  • Srovnání Keto diet
  • © 2024 LCHF & Keto dieta | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme