Vyzkoušejte tento Low Carb cheesecake bez cukru a bez mouky. Tímto receptem si zajistíte úspěch i u přátel, kteří se nestravují nízkosacharidově a dokonce ani nepoznají rozdíl! Co tedy budete potřebovat k vykouzlení tohoto neodolatelného dezertu?
Specialita, kterou se tento recept odlišuje od většiny LC cheesecake zákusků je pistáciová mouka. Ozvláštní váš recept, bez toho aby nějak výrazně přebila chuť celého Low Carb dezertu. Do cheesecaku vždy vybírejte kvalitní suroviny na náplň. Nejdůležitější roli zde hraje mascarpone, nic nedokáže nahradit chuť tohoto delikátního italského sýra, rozhodně ne tvaroh. Do cheesecaku patří výhradně vysokotučné jemné sýry. Jen tak si naplno vychutnáte jeho chuť.
Vychutnejte si tento recept k jakékoliv příležitosti a pokud vám zachutnal, ohodnoťte jej a napište nám do komentářů. Neváhejte také vyzkoušet další LC dezerty!
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
16 | 15 minut | 9 minut | 331 |
Suroviny na LCHF cheesecake
Korpus
- 200g másla
- 120g pistáciové mouky (koupíte tady)
- 120g kokosové mouky (koupíte tady)
- 3 lžičky erythritolu (koupíte tady)
Náplň
- 150g erythritolu
- 400g mascarpone
- 200g smetany ke šlehání
- 200g zakysané smetany
Postup přípravy cheesecakeu
Korpus
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
- V míse si smícháme pistáciovou mouku, kokosovou mouku a erythritol.
- Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě si rozpustíme máslo a přidáme do sypké směsi. Prohněteme rukama, ať se nám celá směs spojí.
- Z hotové směsi vytvoříme korpus a rovnoměrně jej uplácáme do formy.
- Vložíme do trouby a dáme péct na 9 minut.
- Korpus necháme vychladnout a poté plníme náplní.
Náplň
- Ve vodní lázni připravíme zakysanou smetanu s erythritolem, mícháme dokud se nám erythritol nerozpustí.
- V míse promícháme smetanu na šlehání a mascarpone. Promícháme elektrickým mixérem, aby se směs dobře spojila.
- Do mísy přidáme zakysanou smetanu s erythritolem a opět pořádně promícháme.
- Hotovou směs vlijeme na vychladlý korpus a dáme do lednice na 6 – 24 hodin.
Nutriční informace na jedenu porci (1/16)
- kalorie: 331
- bílkoviny: 4,4g
- tuky: 32,5g
- vláknina: 2,6g
- sacharidy: 3,9g
- z toho cukry: 3,2g
Chutnalo? Prohlédněte si i další recepty!