Nízkosacharidová verze klasických šunkofleků ze zelí. Tímto receptem rychle nakrmíte celou rodinu a třeba se stane vašim oblíbeným jídlem. Určitě jej vyzkoušejte!
Počet porcí | Doba přípravy | Doba vaření | Kalorie na porci |
8 | 20 minut | 60 minut | 481 |
Suroviny na Low Carb zelofleky
- 1 menší hlávka zelí (cca 1,2 kg)
- 200g slaniny
- 500g uzeného masa
- 5 vajíček
- 250ml smetany ke šlehání
- 200g goudy
- sůl
- pepř
Postup přípravy LCHF zelofleků
- Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na kostičky.
- Dáme vařit do vroucí a osolené vody.
- Mezitím si nakrájíme slaninu a uzené maso na kostičky.
- Začneme smažit slaninu a po chvíli přidáme uzené maso a dále smažíme.
- Zelí scedíme a necháme vychladnout.
- Do zelí přidáme usmaženou slaninu s uzeným masem a pořádně promícháme.
- Trochu si vyšleháme vajíčka, přilijeme do nich smetanu a opět šleháme.
- Vyšlehaná vajíčka se smetanou přilijeme k zelí a opět dobře promícháme.
- Hotovou směsí vyložíme pekáč a posypeme goudou.
- Pečeme na 180 stupňů 30 – 40 minut.
Nutriční informace na jednu porci (1/8)
- kalorie: 481
- bílkoviny: 23,6g
- tuky: 38,6g
- vláknina: 4g
- sacharidy: 8,8g
- z toho cukry: 6g
Chutnalo? Prohlédněte si i další recepty!
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 11 Průměr: 4.6]