Milujete vůni skořice a vanilky, která se line celou kuchyní? Tento skvělý dezert s nízkým obsahem sacharidů si můžete dopřát k snídani, po obědě a koneckonců, i na večeři. Těsto je tak vláčné, že se po něm ihned zapráší a chutnat bude i lidem, kteří se stravují běžně. Radost navíc udělá skořicová buchta těm, co jsou bezlepkoví.
Jako většina cukr free receptů, je i tato skořicová buchta velmi sytá, takže se nemusíte obávat, že byste měli po snídani brzy hlad. Pro opravdu královský zážitek přidejte na buchtu šlehačku a posypejte nasekanými ořechy. Ohromíte celou rodinu a případnou návštěvu.
Při přípravě receptu nezapomeňte předem vytáhnout máslo z lednice. Nechejte jej v pokojové teplotě do té doby, dokud nezměkne. Bude se vám s nim lépe při míchání ingrediencí pracovat.
Přejeme dobrou chuť! Nezapomeňte recept ohodnotit nebo napište do komentářů, jak vám chutnal. Neváhejte vyzkoušet další LC dezerty!
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
10 | 10 minut | 35 minut | 176 |
Suroviny na Low Carb skořicovou buchtu
Skořicová buchta – těsto
- 110g mandlové mouky (nejlevněji koupíte tady)
- 50g erythritolu (koupíte tady)
- 2 vejce
- 30g smetany ke šlehání
- 100g másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
Poleva
- 20g másla
- 1 lžička skořice
- 1 lžička erythritolu
Postup přípravy LC skořicové buchty
- Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
- V misce smícháme měkké máslo s erythritolem a pořádně mixérem promícháme do hladké konzistence.
- Přidáme ostatní suroviny: vejce, mandlovou mouku, smetanu ke šlehání, vanilkový extrakt a kypřící prášek. Poté opět mixujeme do hladké konzistence.
- Hotovou směs vlijeme do formy a pečeme 30 až 35 minut nebo dozlatova.
- Buchtu po upečení necháme na chvíli odpočinout a mezitím si připravíme skořicovou polevu.
- Ve vodní lázni rozpustíme máslo a erythritol. Přidáme skořici a směsí potřeme buchtu.
Nutriční informace na jednu porci (1/10)
- kalorie: 176
- bílkoviny: 3,6g
- tuky: 17,9g
- vláknina: 0,9g
- sacharidy: 2,3g
- z toho cukry: 0,8g
Výborné!!!!!!!!!
Opravdu si to dovedu představit místo dortu se šlehačkou
Díky, Janko! 😉