Blahodárné účinky semínek jsou známá téměř u každé stravy, a proto i u nízkosacharidové stravy nemůžou chybět Low Carb semínkové krekry! My vám představujeme jednoduchý a chutný způsob, jak je do stravy zařadit – zkuste náš recept plný semínek, vitamínů a zdravých tuků.
Tyto lněné semínkové krekry nás nadchly svým univerzálním použitím: můžete si je dát na snídani, zabalit na cesty nebo s nimi přichystat rychlou večeři. Nezklamou třeba taky jakou křupavá a vydatná příloha k polévkám. Otestovali jsme je se sýrem a šunkou a moc dobře chutnají také klasicky s lučinou. Ale to není všechno, skvělé byly tyto Low Carb semínkové krekry i s máslem a marmeládou bez cukru.
Bezlepkové a vegan, jsou LC semínkové krekry ideální pochoutkou pro ty, co hledají lepší alternativu pečiva a chtějí svou stravu obohatit o nutričně nabité ingredience jako jsou dýňová, lněná, slunečnicová semínka a sezam. Kromě toho v tomto receptu nenajdete žádnou laktózu, takže jsou vhodné i při bezlaktózové stravě. Tukovou složku zajišťuje na vitamíny a jiné živiny bohatý kokosový olej. Ten receptu dodává dostatečnou jemnost. Díky těmto složkám vás tento recept na nízkosacharidové semínkové krekry zasytí a o dostatek nutričních hodnot se tak už nemusíte bát.
Až náš recept vyzkoušíte, určitě nám dejte vědět do komentářů a nezapomeňte jej ohodnotit. Přejeme vám dobrou chuť a neváhejte čerpat další inspiraci na snídaně a pečivo z našeho blogu!
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
4 | 10 minut | 60 minut | 473 |
Suroviny na Low Carb semínkové krekry
- 40g mandlové mouky
- 45g slunečnicových semínek
- 45g dýňových semínek
- 55g lněného semínka
- 50g sezamu
- 1 lžíce psyllia
- 1 lžička soli
- 50g kokosového oleje
- 220g vařící vody
Postup přípravy LC krekrů
- Troubu předehřejeme na 160 stupňů a na plech si nachystáme pečící papír.
- V míse promícháme všechny sypké suroviny.
- Přidáme kokosový olej a vařící vodu, a mícháme, dokud nám těsto nezhoustne.
- Vlijeme na plech a stěrkou rovnoměrně rozetřeme po celém plechu.
- Pečeme cca 1 hodinu.
- Po jedné hodině vypneme troubu a necháme v zavřené troubě minimálně další hodinu vychladnout.
Nutriční informace na jednu jednu porci (1/4)
- kalorie: 473
- bílkoviny: 14,6g
- tuky: 44,7g
- vláknina: 7,6g
- sacharidy: 3,4g
- z toho cukry: 1,3g
Krekry jsou velmi jednoduché na přípravu a chutnají skvěle. Budu si je dělat častěji.
Máme radost, že chutnají! 🙂