Jste taky milovníky sezónních potravin a každý rok se těšíte na rebarboru? Ani na low carb stravě si nemusíte odepřít křehký rebarborový koláč. Připravený je pro vás recept na nízkosacharidovou verzi tohoto koláče! Nejenže je tento recept velmi jednoduchý, ale lahodný a křupavý korpus se skvěle hodí jako základ pro další ovocné a jiné koláče v sugarfree podobě.
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
10 | 15 minut | 40 minut | 352 |
Suroviny na LCHF rebarborový koláč
Korpus
- 170g mandlové mouky
- 20g kokosové mouky
- 65g erythritolu
- 85g másla
Náplň
- 120g másla
- 100g erythritolu
- 120g mandlové mouky
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150g rebarbory
Postup přípravy rebarborového koláče
Korpus
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
- V míse smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku a erythritol.
- V mikrovlnné troubě rozpustíme máslo a přidáme do směsi s moukou.
- Pomoci rukou nebo mixéru směs dokonale promícháme.
- Z hotové směsi vytvoříme korpus a rovnoměrně jej uplácáme do formy. Já používám formu o průměru 24 cm.
- Korpus dáme péct do trouby na 10 minut.
Náplň
- Nejprve si v míse rozmixujeme máslo s erythritolem.
- Přidáme mandlovou mouku, vejce a vanilkový extrakt a opět dobře promixujeme.
- Hotovou směs vlijeme na korpus a rovnoměrně rozetřeme.
- Rebarboru nejdříve oloupeme a poté nakrájíme na malé kostičky, kterými ozdobíme koláč.
- Dáme péct na dalších 30 minut a máme hotovo.
Nutriční informace na jednu porci (1/10)
- kalorie: 352
- bílkoviny: 8,3g
- tuky: 34,5g
- vláknina: 3,2g
- sacharidy: 6,8g
- z toho cukry: 2,2g
Chutnalo? Prohlédněte si i další recepty!
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 3 Průměr: 5]