Raffaello na nízkosacharidovém vánočním stole? Ano, s tímto Low Carb raffaello receptem to není problém! Sladká kokosová kulička s lahodně krémovou konzistencí a křupavou mandlí uvnitř je oblíbenou pochoutkou nejen na svátky, ale jako Low Carb vánoční cukroví má určitě své místo.
Co se tedy skrývá za jemnou chutí tohoto nízkosacharidového cukroví, které je ozdobou na každém stole? Hlavní složkou v LC raffaello je mascarpone, který je pro svou konzistencí, vysoký obsah tuku a nízký obsah sacharidů ideální ingrediencí do LC cukroví. Abychom z mascarpone mohli vytvarovat kuličky, použijeme kokosovou mouku, která vše krásně zahustí. Při tvarování kuliček pak dovnitř každé dáváme loupané mandle.
Nakonec kuličky ozdobíme obalováním v kokosu, můžete si ale se zdobením vyhrát a obalovat například v sušených malinách, kakau nebo strouhané vysokoprocentní čokoládě. Různobarevné LC cukroví vypadá na stole velmi působivě.
Tímto receptem na Low Carb raffaello potěšíte každého příznivce cukrfree a bezlepkové stravy. Máme odzkoušeno, že zachutná i těm, co běžně rádi cukr a běžnou mouku. Vánoční mlsání v podobě glutenfree raffaella bez cukru pohladí chuťové pohárky a také vás zasytí, takže vás mlsná už nebude honit. Doporučujeme vám cukroví skladovat v lednici.
Dejte nám vědět, jak vám chutnalo – ohodnoťte náš recept a komentujte. A určitě se inspirujte dalšími recepty na Low Carb cukroví.
Dobrou chuť!
Počet kuliček | Doba přípravy | Kalorie na kuličku | |
15 | 10 minut | 88 |
Suroviny na Low Carb Raffaello
- 250g mascarpone
- 30g erythritolu (koupíte tady)
- 50g kokosové mouky (koupíte tady)
- 15 celých mandlí
- strouhaný kokos nebo sušené maliny na obalení
Postup přípravy LC Raffaella
- V míse smícháme mascarpone, erythritol a kokosovou mouku.
- Z hotového těsta vytvarujeme kuličky, dovnitř každé kuličky přidáme mandli a nakonec kuličku obalíme ve strouhaném kokosu nebo sušeném ovoci.
Nutriční informace na jednu kuličku (1/15)
- kalorie: 88
- bílkoviny: 1,5g
- tuky: 8,1g
- vláknina: 1g
- sacharidy: 1,9g
- z toho cukry: 1,6g