Křupavé těsto, rozehřátý sýr a delikátní rajčatová omáčka – ano, opravdu popisujeme nízkosacharidovou pizzu bez mouky = bez lepku. Low Carb pizza z mandlové mouky vás zasytí a můžete si tak vychutnat skvělé italské menu bez výčitek a prázdných kalorií. A skvělá chuť a zdravý obsah není jedinou výhodou tohoto receptu. Mezi jeho plusy se řadí také doba přípravy. Tento recept na LC pizzu budete mít hotový takřka hned – za pouhých 20 minut si budete moct pochutnávat.
Čím to, že je Low Carb pizza z mandlové mouky tak vynikající? Správnou pizzu dělá těsto, my jsme zde konzistence dosáhli za pomocí xantanové gumy, která je bezpečným potravinovým pomocníkem pro vytvoření lepšího těsta. Navíc se do těsta přidává koření: sušený česnek, který dodá aroma italského slaného pečiva. Dále v těstě najdete olivový olej, který se ideálně hodí do středomořsky laděných receptů. Pokud máte možnost si z olejů vybírat, určitě použijte přímo italský, španělský nebo řecký. Do nízkosacharidových receptů si ale také moc pochvalujeme olivový olej z Chorvatska, jehož výrazná chuť nám ihned učarovala.
Náplň už je čistě na vás, záleží, jestli půjdete klasickou cestou a připravíte si tuto keto pizzu ve stylu margherita, kde jsou nejvýraznějšími ingrediencemi rajčata a sýr mozzarella. Pokud chcete recept osvěžit něčím navíc, přidejte sušenou šunku, jako je pršut, a na dozdobení použijte olivy, oregano nebo bazalku. S tímto receptem si užijete romantické večery, posezení s přáteli nebo odpočinkové mlsání u filmu. To vše bez lepku a přebytečných sacharidů, které v běžné pizze najdeme. Dopřejte si radosti do syta, tato Low Carb pizza z mandlové mouky vám to umožní!
Pokud vám recept zachutnal, dejte nám vědět komentářem a hodnocením. Vyzkoušejte také další LC hlavní chody. Dobrou chuť všem. 🙂
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
2 | 10 minut | 10 minut | 1070 |
Suroviny na Low Carb pizzu
Těsto na pizzu
- 180g mandlové mouky
- 20g whey proteinu (možné vynechat a nahradit mandlovou moukou)
- 1/2 lžičky xantanové gumy
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- špetka soli
- 2 vajíčka
- 1 lžíce olivového oleje
Plnění – Low Carb pizza
- 150g strouhaného sýru (mozzarella, gouda..)
- 150g rajčatové omáčky (pasírovaných rajčat)
- 100g prosciutto
- oregano, bazalka
Postup přípravy Low Carb pizzy
- V míse smícháme všechny sypké suroviny: mandlovou mouku, whey protein, xantanovou gumu, česnek a sůl. Přidáme vajíčka, olivový olej a těsto pořádně promícháme.
- Necháme v lednici 30 minut odpočinout.
- Troubu předehřejeme na 220 stupňů.
- Mezi dvěma pečícími papíry rozválíme těsto a dáme ho na plech.
- Pečeme cca 5 minut, nebo až začnou zlátnout okraje těsta.
- Vyndáme z trouby, potřeme rajčatovou omáčkou, sýrem a přidáme další suroviny.
- Pečeme dalších 5 minut.
Nutriční informace na jednu porci (1/2)
- kalorie: 1070
- bílkoviny: 65,7g
- tuky: 86,6g
- vláknina: 7,2g
- sacharidy: 22g
- z toho cukry: 7,5g