Low Carb Pavlova bez cukru s lahodným jahodovým mascarpone krémem si můžete vychutnat i doma! Tento křehký dezert je velmi jednoduchý na přípravu a bez cukru ho zvládnete stejně dobře jako originál. Tato nádherná dezertní lahůdka vám umožní si vychutnat sladké chvíle bez přebytečných cukrů. Pokud milujete lehkých a chutné dezerty plné ovocné a krémové chuti, nenechte si ujít tenhle fantastický recept a čtěte dál, jak na LC Pavlova bez cukru.
Jak na Low Carb Pavlova s jahodovým krémem
Vyvážená strava je základ, tak proč si nedopřát i sladké pohlazení v podobě vyšlehaných bílků, smetany, mascarpone a ovoce? Ano, to jsou hlavní ingredience, které budete potřebovat k vytvoření luxusního a křehkého dezertu Pavlova bez cukru. Pro dosažení sladké chuti a dochucení používáme sladidlo, my doporučujeme erythritol, a vanilkový extrakt.
Nezapomeňte u šlehání bílků vytvořit opravdu pevný sníh, který bude krásně držet tvar korpusu mini Pavlova dortíků. Nám šlehání ručním šlehačem zabralo asi 5 minut a hlídali jsme, aby byl sníh opravdu lesklý a tuhý. Po vyšlehání zakápněte citronovou šťávou a přidejte vanilkový extrakt, dodáte tím korpusům vyváženou chuť. Potom už stačí připravený sníh vytvarovat zdobícím sáčkem nebo lžicí do kulatých korpusů na připraveném plechu s pečícím papírem. Dovnitř korpusů vytvarujte prohlubeň, do které budete po jejich vysušení přidávat mascarpone krém bez cukru.
Recept není složitý, ale je u něj důležitá teplota trouby. Nejdřív předehříváme horkovzdušnou na 180 °C a po vložení plechu do trouby ihned snižujeme na 110-120°C. Korpusy vám mohou mírně zezlátnout díky obsahu vanilkového extraktu, ale nesmí být hnědé! Mohlo by to znamenat, že je krusta spálená a vnitřek bude nedodělaný. Vysoušení korpusů trvá cca 40-45 minut, ale finální vychladnutí v pootevřené troubě je neméně důležité – zabráníte aby se vám korpusy rozpadly při předčasném přendávání z plechu a půjdou lépe odlepit z pečícího papíru.
U přípravy krému je důležité nejdřív pořádně ušlehat smetanu do tuha a až potom zašlehat mascarpone. Nakonec přimíchejte předem rozmražené jahody a ještě trochu krém prošlehejte, aby se všechno spojilo. Do krému můžete použít taky čerstvé jahody, mírně rozmražené vám ale budou krém udržovat více chladný a tím pádem i pevnější. Nebudete tak muset dávat LC Pavlova na delší dobu ještě vychladit do lednice. Jsou tak v podstatě hotové k mlsání.
Servírování Pavlova bez cukru
Co tedy ještě chybí k dokonalosti vašich domácích dortů Pavlova v Low Carb a keto verzi? Pro chutné a krásné stolování ozdobte krém čerstvým ovocem dle vašeho výběru a přidejte nastrouhanou čokoládu s vysokým obsahem kakaa. Tahle dobrota bude skvělým závěrem každého pohoštění nebo dokonalým dezertem na oslavu jakékoliv speciální příležitosti.
Dejte nám do komentářů vědět, jak vám recept chutná a neváhejte ho sdílet se svými blízkými i světem. Třeba na Facebooku a Instagramu s hashtagem #lchfdietacz nebo označujte @lchfdieta.cz.
Vyzkoušejte i další skvělé recepty na LC dezerty z našeho blogu.
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
6 | 15 minut | 40-45 minut | 179 |
Ingredience na LC Pavlova bez cukru:
Korpusy:
- 2 bílky
- 65g erythritolu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžíce citronové šťávy
LC mascarpone krém:
- 200g smetany ke šlehání (vysokoprocentní)
- 100g mascarpone
- 50g jahod (doporučujeme mražené)
Ozdoba:
- ovoce (čerstvé, podle chuti)
- čokoláda s vysokým obsahem kakaa
Postup:
- Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C a připravte vyložte plech pečicím papírem. Nechte jahody rozmrazit při pokojové teplotě, ale aby zůstaly studené.
- Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Do husté hmoty zašlehejte sladidlo, lžící citrónové šťávy a vanilkový extrakt.
- Vytvarujte na plechu zdobícím sáčkem nebo lžicí kulaté korpusy (asi 6 kusů). Uprostřed by měla být prohlubeň na pozdější naplnění krémem.
- Dejte plech s korpusy do trouby, snižte teplotu na 120-110 °C a sušte přibližně 40–45 minut.
- Po vysušení nechte korpusy dojít v pootevřené troubě do vychladnutí. S vychladlými korpusy se lépe manipuluje při přendávání z pečícího papíru.
- Smetanu vyšlehejte na šlehačku a zašlehejte do ní mascarpone. Přidejte do krému co nejjemněji rozmixované rozmražené jahody a dobře promíchejte.
- Hotovým krémem s jahodami naplňte připravené korpusy a ozdobte je čerstvým ovocem a nastrouhanou čokoládou. Pro pevnější krém můžete LC dorty Pavlova ještě vložit na cca 30 minut do lednice.
Nutriční informace na Low Carb Pavlova (1/6)
- kalorie: 179
- bílkoviny: 3g
- tuky: 18g
- vláknina: 0g
- sacharidy: 2g
- z toho cukry: 2g