Jednoduchá cesta k italské kuchyni na nízkosacharidové dietě? Zkuste náš recept na vynikající Low Carb dýňové špagety se slaninou a ementálem! Tuhle pochoutku ze sezónní zeleniny si zamilujete pro svou chuť, ale především pro jednoduchost přípravy. Stačí vám několik kvalitních ingrediencí a špagetová dýně.
A čím je právě výjimečná špagetová dýně? Svůj název nedostala jen tak a vyniká tím, že po upečení z ní krásně vydlábnete kusy vláken, které připomínají špagety. Nízkosacharidové špagety máte tedy skoro bez práce. Další skvělou vlastností těchto LC špaget je, že v tomto jídle máte potřebné živiny ze zeleniny a zároveň se zasytíte tuky z ementálu a slaniny. Pro LC stravování je to ideál!
V tomto receptu je použitý ementál pro svou výraznou chuť a navíc drží špagetovou hmotu hezky pohromadě. S lahodnou slaninou se tato Low Carb verze italského pokrmu bude rozplývat na jazyku. Tyto špagety bez lepku a zbytečných cukrů zachutnají všem, kteří chtějí zpestřit svou nízkosacharidovou nebo bezlepkovou stravu. Hodit se vám tento recept bude jako oběd i večeře. Využijete ho i ke slavnostnějším příležitostem nebo romantickému menu.
Jako všechny Low Carb recepty, je i tento vhodný pro příznivce glutenfree a cukrfree pokrmů, které nezaberou moc času. Pokud vám recept zachutnal a rádi byste více inspirace pro LC italskou kuchyni, zkuste náš recept na LC italský chléb focaccia nebo top nízkosacharidovou pizzu.
Budeme rádi za hodnocení a komentáře receptů a přejeme dobrou chuť!
Počet porcí | Doba přípravy | Doba vaření | Kalorie na porci |
4 | 15 minut | 60 minut | 517 |
Suroviny na dýňové špagety
- 1 špagetová dýně
- 1 lžíce olivového oleje
- 150g slaniny
- 150g ementálu
- 120g másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Troubu nahřejeme na 190 stupňů.
- Dýni podélně rozřežeme, odstraníme semínka a potřeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a necháme péct po dobu 45 minut.
- Po upečení z dýně vidličkou vyškrábeme špagety, které necháme okapat na papírovém ubrousku.
- V pánvi osmažíme slaninu dokřupava. Slaninu dáme bokem a ve stejné pánvi necháme rozpustit máslo.
- Přidáme dýňové špagety, sůl pepř a vše dohromady promícháme, a chvíli smažíme.
- Odstavíme pánev z ohně, přidáme nastrouhaný ementál a pořádně promícháme.
- Špagety podáváme s osmaženou slaninou.
Nutriční informace na jedenu porci (1/4)
- kalorie: 517
- bílkoviny: 16g
- tuky: 48g
- vláknina: 1g
- sacharidy: 6g
- z toho cukry: 3g