Absolutně nejoblíbenější dezert u nás doma. Nízkosacharidový cheesecake s čokoládou. Korpus je z mandlové a kokosové mouky, a náplň z mascarpone. Cheesecake připravíte rychle a stejně tak ho i sníte!
Suroviny na Low Carb cheesecake
Korpus
- 100g másla
- 60g mandlové mouky (koupíte tady)
- 60g kokosové mouky (koupíte tady)
- 3 lžičky erythritolu (koupíte tady)
- 50g vysokoprocentní čokolády
- 1 lžička kakaa
Náplň
- 100g erythritolu
- 50g vysokoprocentní čokolády
- 200g mascarpone
- 100g smetany ke šlehání
- 100g zakysané smetany
Postup přípravy cheesecake
Korpus
- Troubu si nahřejeme na 180 stupňů.
- V nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo s čokoládou a pořádně promícháme.
- V míse smícháme mandlovou a kokosovou mouku, erythritol a kakao, přimícháme čokoládovou směs a dobře vše promícháme, až je směs spojená.
- Hotovou směsí vyložíme pekáč.
- Dáme péct na 9 minut.
- Korpus necháme vychladnout a poté plníme náplní.
Náplň
- V nepřilnavé pánvi necháme rozpustit čokoládu, zakysanou smetanu a erythritol. Dobře promícháme.
- V míse promícháme smetanu na šlehání, mascarpone a čokoládovou směs. Promícháme elektrickým mixérem ať se směs dobře spojí.
- Hotovou směs vlijeme na vychladlý korpus a dáme do lednice na 6 – 24 hodin.
Nutriční informace na jeden kousek (1/10)
- kalorie: 320
- bílkoviny: 5g
- tuky: 30g
- vláknina: 2g
- sacharidy: 5,9g
- z toho cukry: 3,8g
Chutnalo? Prohlédněte si i další recepty!
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 11 Průměr: 4.5]