Stýská se vám po vláčném pečivu jako je bílý chléb? Přinášíme vám recept na lahodný low carb chleba z mandlové mouky, který si můžete dopřávat bez výčitek! Tento keto chléb se skvěle hodí na snídani, svačinu, přípravu zapékaných toustů a nebo i milovaných chlebíčků. Těsto v tomto LC pečivě je mimořádně vláčné a syté, a kůrka tohoto chlebu je křupavá a krásně dozlatova upečená.
Recept nadchne všechny příznivce low carb a gluten free stravování, kteří hledají náhradu pečiva a inspiraci do jídelníčku. Skvělé na tomto chlebu je, že vás příjemně zasytí a užít si ho můžete na nespočet způsobů. Nám zachutnal například natolik, že jsme ho jedli namazaný jen máslem! Mandlová mouka zaručuje neutrální chuť, která až neuvěřitelně připomíná běžný chléb z obilné mouky, ale na rozdíl od něj nevytváří suché těsto. Vzít si ho můžete i na výlety, protože se příliš nedrolí, a tak skvěle drží tvar i jako low carb sendvič.
Vyzkoušejte ho na slano i na sladko a pokud vám recept zachutnal, nezapomeňte jej ohodnotit. Doporučujeme se podívat i na další recepty a přejeme dobrou chuť!
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
15 | 15 minut | 45 minut | 178 |
Suroviny na Low Carb chléb
- 200g mandlové mouky (koupíte tady)
- 7 vajíček
- 100g rozpuštěného másla
- 30g olivového oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky xantanové gumy
- 1/2 lžičky soli
Postup přípravy LC chleba
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- V míse vyšleháme vajíčka. Doporučujeme použít vajíčka v pokojové teplotě, chléb bude mít potom méně vaječnou chuť.
- Do vajíček přidáme rozpuštěné máslo a olivový olej. Směs promícháme.
- Nyní přidáme mandlovou mouku, prášek do pečiva, xantanovou gumu a sůl. Těsto důkladně promícháme, aby v něm nezůstaly hrudky.
- Vlijeme do formy na chleba a pečeme po dobu 45 minut.
Nutriční informace na jeden krajíc (1/15)
- kalorie: 178
- bílkoviny: 5,6g
- tuky: 17,1g
- vláknina: 1,1g
- sacharidy: 2,7g
- z toho cukry: 0,7g