Přejdi na obsah

LCHF & Keto dieta

Vše o Low Carb a Keto dietě na jednom místě. Přinášíme vám inspirace, rady a tipy na chutné Low Carb recepty a správné dodržování LC & Keto diety.

Menu
  • Co je to LCHF a Keto dieta
  • Blog
  • Low Carb Recepty
    • Dezerty
    • Hlavní chody
    • Pečivo
    • Snídaně
    • Polévky
    • Přílohy
    • Low Carb cukroví
  • Kde nakupovat ❓💡
Menu
Focaccia

Low Carb chléb Focaccia

Zveřejněno v 27 září, 202027 srpna, 2022 od Dan

Zbožňujete chutě italské kuchyně, ale na Low Carb stravě se pro vás stala zakázaným ovocem? Proto vám zde přinášíme LC verzi italského chlebu focaccia. S našimi nízkosacharidovými recepty si na italských jídlech opět pochutnáte! Low Carb chléb focaccia se stane vašim oblíbeným univerzálním pokrmem a skvěle nahradí pečivo při této stravě.

Na co vše se tedy dá použít low carb chléb focaccia? Jako podklad pro namazání skvělé paštiky nebo se dá po rozříznutí naplnit a zapéct jako pannini. Bezpochyby vás tato keto focaccia nadchne i podávaná samostatně – například jako pečivo k vínu. Doporučujeme ji také jako doplněk k sýrům a jakémukoliv obloženému talíři. Toto nízkosacharidové pečivo je vláčné, nahoře má krásně dozlatova propečenou krustu a navíc je gluten free. S tímto LC chlebem focaccia rozhodně nezkazíte žádné občerstvení, ať už na večírek nebo jen pro sebe a svou rodinu.

Pokud vás tento recept nadchl tak jako nás, nezapomeňte mu dát hodnocení a určitě se podívejte na naše další italské recepty. Třeba na Low Carb pizzu!

Počet porcíDoba přípravyDoba pečeníKalorie na porci
910 minut23 minut243

Suroviny na Low Carb chléb Focaccia

  • 300g mandlové mouky (koupíte tady)
  • 40g Whey proteinu
  • 2 celé vejce
  • 4 bílky (ze zbylých žloutků si připravte domácí majonézu)
  • 160ml vroucí vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky xantanové gumy
  • sůl

Postup přípravy LC Focaccia

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. V míse smícháme sypké suroviny: mandlovou mouku, protein, prášek do pečiva a xantanovou gumu.
  3. V další míse našleháme vejce s bílky.
  4. Do sypkých surovin přidáme našlehané vejce, olivový olej a vodu. Směs dobře promícháme, ať se nám dokonale spojí.
  5. Hotovou směs vlijeme na pekáč a rovnoměrně rozetřeme stěrkou. Posypeme hrubší solí a dáme do trouby.
  6. Pečeme cca 23 minut.

Nutriční informace na jeden krajíc (1/9)

  • kalorie: 243
  • bílkoviny: 13,3g
  • tuky: 20,6g
  • vláknina: 2,7g
  • sacharidy: 6,5g
    • z toho cukry: 1,8g
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 2 Průměr: 5]
  • Low Carb vegetariánské recepty
  • Recepty z mandlové mouky
  • Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Facebook

    LCHFdieta.cz

    Reklama

    Recepty

    • Dezerty
    • Snídaně
    • Pečivo
    • Hlavní chody
    • Polévky
    • Low Carb cukroví

    Nejnovější příspěvky

    • Vege Quiche s kozím sýrem (bez mouky)
    • Čokoládové brownies s kokosovou moukou
    • Pikantní hovězí s kokosovým mlékem a zelenými fazolkami
    • Mandlová galetka se švestkami
    • Zdravý ricottový koláč inspirovaný Itálií (Low Carb, bez lepku)

    Nejnovější komentáře

    • Anna: Low Carb banana bread
    • Petr: Low Carb banana bread
    • Anna: Nízkosacharidový knedlík z lučiny (Low Carb, Keto)
    • Anna: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)
    • Marky: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)

    Doporučujeme

  • Ketomix recenze
  • Srovnání Keto diet
  • © 2024 LCHF & Keto dieta | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme