Zbožňujete chutě italské kuchyně, ale na Low Carb stravě se pro vás stala zakázaným ovocem? Proto vám zde přinášíme LC verzi italského chlebu focaccia. S našimi nízkosacharidovými recepty si na italských jídlech opět pochutnáte! Low Carb chléb focaccia se stane vašim oblíbeným univerzálním pokrmem a skvěle nahradí pečivo při této stravě.
Na co vše se tedy dá použít low carb chléb focaccia? Jako podklad pro namazání skvělé paštiky nebo se dá po rozříznutí naplnit a zapéct jako pannini. Bezpochyby vás tato keto focaccia nadchne i podávaná samostatně – například jako pečivo k vínu. Doporučujeme ji také jako doplněk k sýrům a jakémukoliv obloženému talíři. Toto nízkosacharidové pečivo je vláčné, nahoře má krásně dozlatova propečenou krustu a navíc je gluten free. S tímto LC chlebem focaccia rozhodně nezkazíte žádné občerstvení, ať už na večírek nebo jen pro sebe a svou rodinu.
Pokud vás tento recept nadchl tak jako nás, nezapomeňte mu dát hodnocení a určitě se podívejte na naše další italské recepty. Třeba na Low Carb pizzu!
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
9 | 10 minut | 23 minut | 243 |
Suroviny na Low Carb chléb Focaccia
- 300g mandlové mouky (koupíte tady)
- 40g Whey proteinu
- 2 celé vejce
- 4 bílky (ze zbylých žloutků si připravte domácí majonézu)
- 160ml vroucí vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky xantanové gumy
- sůl
Postup přípravy LC Focaccia
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- V míse smícháme sypké suroviny: mandlovou mouku, protein, prášek do pečiva a xantanovou gumu.
- V další míse našleháme vejce s bílky.
- Do sypkých surovin přidáme našlehané vejce, olivový olej a vodu. Směs dobře promícháme, ať se nám dokonale spojí.
- Hotovou směs vlijeme na pekáč a rovnoměrně rozetřeme stěrkou. Posypeme hrubší solí a dáme do trouby.
- Pečeme cca 23 minut.
Nutriční informace na jeden krajíc (1/9)
- kalorie: 243
- bílkoviny: 13,3g
- tuky: 20,6g
- vláknina: 2,7g
- sacharidy: 6,5g
- z toho cukry: 1,8g