Navenek křupavé a uvnitř vláčné, takové jsou Low Carb housky z kokosové mouky. A skvělá zpráva je, že na ně potřebujete kromě vody a soli jen 5 surovin! Tyto LC houstičky jsou bez mouky, bez lepku, bez laktózy a veganské, s takovým složením si je může nabídnout skoro každý. Jedna LC kokosová houska má jen 2g sacharidů a z jedné dávky těsta jich upečete šest. S vysokým obsahem vlákniny tvoří zdravou alternativu klasického pečiva, ze které budete najezení.
Jak na LC housky z kokosové mouky
U tohoto receptu je příprava vhodná pro začátečníky v (nízkosacharidové) kuchyni. Příprava zabere něco málo přes 5 minut, tekutá část ingrediencí se totiž nechává po tuto dobu odležet, aby psyllium nasáklo vodu a vytvořilo pojivou konzistenci těsta. Vegan LC housky z kokosové mouky tak drží pohromadě bez vajíček.
Během čekání na vytvoření gelové konzistence z psyllia, vody a octa doporučujeme čas využit k tomu, abyste odvážili na váhu suché ingredience. Připravte si v čase čekání na zhoustnutí plech a pečícím papírem, na která budete těsto vytvarovaní do houstiček pokládat.
Až budete mít smíchané tekuté i suché ingredience, vytvoří se vám hutnější lepivé těsto, ze kterého vytvarujete šest kusů keto kokosových housek. Doporučujeme si k tomu nachystat mističku s vodou. S namočenýma rukama se těsto méně lepí a lépe tvaruje. Doba pečení na 180 °C v obyčejné elektrické troubě odpovídá 60 minutám. Housky z kokosové mouky by měly být nazlátlé a křupavé. Po upečení přendejte nízkosacharidové housky na místo, kde je necháte vychladnout. Chutnají skvěle i na druhý den.
Jak Low Carb housky servírovat
Housky v Low Carb verzi z kokosové mouky jdou lehce nakrojit a mají mírně sladkou chuť z kokosové mouky, kterou připomínají hamburgerové housky. Připravili jsme z nich skvělý sendvič se sýrem, slaninou a pikantní omáčkou. Ale zkusili jsme LC housku také s máslem a chutnala výborně. Zabalíte je jako svačinku na cesty, do práce nebo do školy. Také není problém je rozkrojit a zapéct, vytvoříte tak i křupavější vnitřek. Pokud chcete, můžete housky skladovat zamražené a naservírovat je, až bude třeba. Toto pečivo milujeme pro jeho jednoduchou a rychlou přípravu a určitě se hodí nejen na výživnou LC snídani snídani. Přikusovat ji můžete taky jako přílohu k polévkám.
Dejte nám do komentářů vědět, jak se vám recept chutná a neváhejte ho sdílet se svými blízkými i světem. Třeba na Facebooku a Instagramu s hashtagem #lchfdietacz nebo označujte @lchfdieta.cz.
Přejeme dobré Low Carb chutnání❣️ Další inspirace na pečivo najdete zde.
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
6 | 7 minut | 60 minut | 43 |
Suroviny na vegan Low Carb kokosové housky
- 13g psyllia
- 1a ½ lžičky jablečného nebo kokosového octa
- 310 ml vody
- 71g kokosové mouky
- ½ lžičky kypřícího prášku
- 3g xantanové gumy
- ¼ lžičky soli (volitelné)
Postup přípravy LC vegan housek
- Troubu nahřejeme na 180 °C.
- V jedné míse smícháme psyllium, vodu, ocet a necháme odležet 5 minut.
- Mezitím v druhé míse smícháme zbylé suché ingredience. Plech vyložíme pečícím papírem. Po uplynulých 5 minutách vmícháme suché suroviny do misky se zhustnutou směsí psyllia. Vytvoří se hutné těsto.
- Navlhčenýma rukama vytvarujeme z těsta 6 kusů housek a položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme po dobu 60 minut nebo dozlatova.
- Po upečení housky necháme vychladnout a můžeme servírovat.
Nutriční informace na porci Low Carb kokosové housky (1/6)
- kalorie: 43
- bílkoviny: 2g
- tuky: 0,99g
- vláknina: 7g
- sacharidy: 3g
- z toho cukry: 2g