Low Carb marcipán je jedním z nejjednodušších receptů, když vás zastihne chuť pro mlsání na nízkosacharidové stravě. Skládá se jen ze čtyř ingrediencí a na rozdíl od běžně kupovaného marcipánu nebudete ošizeni o pořádný podíl mandlí v obsahu! Dále je tento recept také je skvělý v tom, že oproti klasickému marcipánu je v jeho složení jediná změna – postačí cukr nahradit libovolným LC sladidlem (zde je použitý erythritol).
Cukr free marcipán je univerzální a po jeho vyrobení se dá libovolně vytvarovat. Můžete si uválet klasické kuličky, tyčinky nebo se vrhnout na složitější tvary, které k marcipánu patří. Dalším skvělým nápadem je marcipán obalit v čokoládě, získáte tak dva druhy marcipánových kuliček. Určitě se nebraňte čokoládové polevě s ořechy, dodá marcipánu na neobvyklosti. Marcipánovou hmotou můžete také zkusit ozdobit dorty nebo jiné low carb high fat zákusky a dezerty.
S touto pochoutkou pohostíte všechny milovníky marcipánové chuti a navíc je tato dobrota bezlepková. Jako u většiny nízkosacharidových jídel, i zde vás tato “sladkost” překvapí tím, že nejen chuťově potěší, ale také zasytí. Chutná dokonce tak, že doporučujeme raději udělat rovnou dvě dávky. A pokud je náhodou nesníte všechny na posezení, můžete je skladovat v lednici.
Pokud vám marcipán bez cukru zachutnal, ohodnoťte tento recept a neváhejte vyzkoušet další recepty na blogu. Dobrou chuť!
Počet porcí | Doba přípravy | Kalorie na porci | |
2 | 10 minut | 345 |
Suroviny na Low Carb marcipán
- 50g erythritolu (koupíte tady)
- 120g mandlové mouky (levně koupíte tady)
- 30g vody
- 0,5 lžičky vanilkového extraktu
Postup přípravy LC marcipánu
- Do mixéru přidáme erythritol a rozmixujeme jej na konzistenci moučky.
- Do rozmixovaného erythritolu přidáme mandlovou mouku, vodu a vanilkový extrakt.
- Vše rozmixujeme do hladké konzistence.
- Vytvarujeme marcipán do požadovaného tvaru a můžeme podávat.
Nutriční informace na jednu porci (1/2)
- kalorie: 345
- bílkoviny: 12g
- tuky: 32,4g
- vláknina: 4,8g
- sacharidy: 11g
- z toho cukry: 3g