Nepřekonatelně svěží a jednoduché citrónové řezy v nízkosacharidové verzi. Pokud máte rádi chuť citrónu a nadýchaného těsta, určitě jej vyzkoušejte!
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
10 | 10 minut | 55 minut | 198,7 |
Suroviny na Low Carb citrónové řezy
Korpus
Citrónové těsto
- 75g mandlové mouky
- 100g erythritolu
- šťáva ze 3 citrónů
- 3 vajíčka
Pokud máte raději méně kyselosti, doporučuji přidat šťávu jen ze dvou nebo jednoho citrónu. Jestli máte rádi vanilku, přidejte do korpusu vanilkový extrakt.
Postup přípravy citrónových řezů
Korpus
- Troubu si nahřejeme na 175 stupňů.
- Rozpustíme máslo a v míse ho smícháme s mandlovou moukou, erythritolem a špetkou soli.
- Směs vlijeme do plechu 20x20cm a pečeme 20 minut.
- Po upečení necháme alespoň 10 minut vychladnout.
Citrónové těsto
- V míse smícháme šťávu ze tří citrónů, mandlovou mouku, erythritol a vajíčka.
- Pořádně promícháme, až bude směs hladká nalijeme ji na krustu.
- Pečeme dalších 25 minut a máme hotovo.
S krájením počkejte alespoň dalších 30 minut.
Nutriční informace na jeden kousek (1/10)
- kalorie: 198,7
- bílkoviny: 5,4g
- tuky: 19,3g
- vláknina: 1,4g
- sacharidy: 3,6g
- z toho cukry: 1g
Chutnalo? Prohlédněte si i další recepty!
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 8 Průměr: 2.6]