Přejdi na obsah

LCHF & Keto dieta

Vše o Low Carb a Keto dietě na jednom místě. Přinášíme vám inspirace, rady a tipy na chutné Low Carb recepty a správné dodržování LC & Keto diety.

Menu
  • Co je to LCHF a Keto dieta
  • Blog
  • Low Carb Recepty
    • Dezerty
    • Hlavní chody
    • Pečivo
    • Snídaně
    • Polévky
    • Přílohy
    • Low Carb cukroví
  • Kde nakupovat ❓💡
Menu
LC keto Pavlova

Low Carb Pavlova s jahodovým mascarpone krémem

Zveřejněno v 17 července, 202317 července, 2023 od Anna

Low Carb Pavlova bez cukru s lahodným jahodovým mascarpone krémem si můžete vychutnat i doma! Tento křehký dezert je velmi jednoduchý na přípravu a bez cukru ho zvládnete stejně dobře jako originál. Tato nádherná dezertní lahůdka vám umožní si vychutnat sladké chvíle bez přebytečných cukrů. Pokud milujete lehkých a chutné dezerty plné ovocné a krémové chuti, nenechte si ujít tenhle fantastický recept a čtěte dál, jak na LC Pavlova bez cukru.

Jak na Low Carb Pavlova s jahodovým krémem

Vyvážená strava je základ, tak proč si nedopřát i sladké pohlazení v podobě vyšlehaných bílků, smetany, mascarpone a ovoce? Ano, to jsou hlavní ingredience, které budete potřebovat k vytvoření luxusního a křehkého dezertu Pavlova bez cukru. Pro dosažení sladké chuti a dochucení používáme sladidlo, my doporučujeme erythritol, a vanilkový extrakt.

Nezapomeňte u šlehání bílků vytvořit opravdu pevný sníh, který bude krásně držet tvar korpusu mini Pavlova dortíků. Nám šlehání ručním šlehačem zabralo asi 5 minut a hlídali jsme, aby byl sníh opravdu lesklý a tuhý. Po vyšlehání zakápněte citronovou šťávou a přidejte vanilkový extrakt, dodáte tím korpusům vyváženou chuť. Potom už stačí připravený sníh vytvarovat zdobícím sáčkem nebo lžicí do kulatých korpusů na připraveném plechu s pečícím papírem. Dovnitř korpusů vytvarujte prohlubeň, do které budete po jejich vysušení přidávat mascarpone krém bez cukru.

Recept není složitý, ale je u něj důležitá teplota trouby. Nejdřív předehříváme horkovzdušnou na 180 °C a po vložení plechu do trouby ihned snižujeme na 110-120°C. Korpusy vám mohou mírně zezlátnout díky obsahu vanilkového extraktu, ale nesmí být hnědé! Mohlo by to znamenat, že je krusta spálená a vnitřek bude nedodělaný. Vysoušení korpusů trvá cca 40-45 minut, ale finální vychladnutí v pootevřené troubě je neméně důležité – zabráníte aby se vám korpusy rozpadly při předčasném přendávání z plechu a půjdou lépe odlepit z pečícího papíru.

U přípravy krému je důležité nejdřív pořádně ušlehat smetanu do tuha a až potom zašlehat mascarpone. Nakonec přimíchejte předem rozmražené jahody a ještě trochu krém prošlehejte, aby se všechno spojilo. Do krému můžete použít taky čerstvé jahody, mírně rozmražené vám ale budou krém udržovat více chladný a tím pádem i pevnější. Nebudete tak muset dávat LC Pavlova na delší dobu ještě vychladit do lednice. Jsou tak v podstatě hotové k mlsání.

Servírování Pavlova bez cukru

Co tedy ještě chybí k dokonalosti vašich domácích dortů Pavlova v Low Carb a keto verzi? Pro chutné a krásné stolování ozdobte krém čerstvým ovocem dle vašeho výběru a přidejte nastrouhanou čokoládu s vysokým obsahem kakaa. Tahle dobrota bude skvělým závěrem každého pohoštění nebo dokonalým dezertem na oslavu jakékoliv speciální příležitosti.

Dejte nám do komentářů vědět, jak vám recept chutná a neváhejte ho sdílet se svými blízkými i světem. Třeba na Facebooku a Instagramu s hashtagem #lchfdietacz nebo označujte @lchfdieta.cz.

Vyzkoušejte i další skvělé recepty na LC dezerty z našeho blogu.

Počet porcíDoba přípravyDoba pečeníKalorie na porci
615 minut40-45 minut179

Ingredience na LC Pavlova bez cukru:

Korpusy:

  • 2 bílky
  • 65g erythritolu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžíce citronové šťávy

LC mascarpone krém:

  • 200g smetany ke šlehání (vysokoprocentní)
  • 100g mascarpone
  • 50g jahod (doporučujeme mražené)

Ozdoba:

  • ovoce (čerstvé, podle chuti)
  • čokoláda s vysokým obsahem kakaa

Postup:

  1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C a připravte vyložte plech pečicím papírem. Nechte jahody rozmrazit při pokojové teplotě, ale aby zůstaly studené.
  2. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Do husté hmoty zašlehejte sladidlo, lžící citrónové šťávy a vanilkový extrakt.
  3. Vytvarujte na plechu zdobícím sáčkem nebo lžicí kulaté korpusy (asi 6 kusů). Uprostřed by měla být prohlubeň na pozdější naplnění krémem.
  4. Dejte plech s korpusy do trouby, snižte teplotu na 120-110 °C a sušte přibližně 40–45 minut.
  5. Po vysušení nechte korpusy dojít v pootevřené troubě do vychladnutí. S vychladlými korpusy se lépe manipuluje při přendávání z pečícího papíru.
  6. Smetanu vyšlehejte na šlehačku a zašlehejte do ní mascarpone. Přidejte do krému co nejjemněji rozmixované rozmražené jahody a dobře promíchejte.
  7. Hotovým krémem s jahodami naplňte připravené korpusy a ozdobte je čerstvým ovocem a nastrouhanou čokoládou. Pro pevnější krém můžete LC dorty Pavlova ještě vložit na cca 30 minut do lednice.

Nutriční informace na Low Carb Pavlova (1/6)

  • kalorie: 179
  • bílkoviny: 3g
  • tuky: 18g
  • vláknina: 0g
  • sacharidy: 2g
    • z toho cukry: 2g
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 3 Průměr: 4.3]
  • Keto recepty
  • Keto sladké
  • Recepty bez mouky
  • Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Facebook

    LCHFdieta.cz

    Reklama

    Recepty

    • Dezerty
    • Snídaně
    • Pečivo
    • Hlavní chody
    • Polévky
    • Low Carb cukroví

    Nejnovější příspěvky

    • Vege Quiche s kozím sýrem (bez mouky)
    • Čokoládové brownies s kokosovou moukou
    • Pikantní hovězí s kokosovým mlékem a zelenými fazolkami
    • Mandlová galetka se švestkami
    • Zdravý ricottový koláč inspirovaný Itálií (Low Carb, bez lepku)

    Nejnovější komentáře

    • Alena: Nízkosacharidový knedlík z lučiny (Low Carb, Keto)
    • Anna: Low Carb banana bread
    • Petr: Low Carb banana bread
    • Anna: Nízkosacharidový knedlík z lučiny (Low Carb, Keto)
    • Anna: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)

    Doporučujeme

  • Ketomix recenze
  • Srovnání Keto diet
  • © 2024 LCHF & Keto dieta | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme