Dlouhou dobu jsem hledal ten správný recept na nízkosacharidový knedlík. Nakonec se mi ho podařilo najít a rád bych se o něj s vámi podělil. Knedlík je výborný třeba ke kuřeti na paprice, guláši nebo pečené kačeně.
Počet porcí | Doba přípravy | Doba vaření | Kalorie na porci |
1 | 12 | 30 | 499 |
Suroviny na Low Carb knedlík (1 porce)
- 100g lučiny
- 2 vajíčka
- 15g psyllia
- 1/2 lžičky sušeného droždí
- sůl
- trochu másla na vymazání hrnečku
Postup přípravy knedlíku z lučiny
- Všechny suroviny dáme do misky a dobře promícháme, poté necháme odstát alespoň 10 minut.
- Máslem vymažeme hrneček a naplníme ho nebo zabalíme do potravinářské fólie. Pokud balíme do fólie, můžeme vařit ve vodě. Jestliže používáme hrnečky, knedlík můžeme dát na plný výkon do mikrovlnné trouby případně také do hrnce s vařící vodou. V horké vodě vaříme zhruba 30 minut (mikrovlnku bohužel nemám, ale pokud budete zkoušet tuto variantu, napište mi do komentářů, jak se vám knedlík povedl!).
Nutriční informace na jednu porci
- kalorie: 499
- bílkoviny: 22g
- tuky: 41g
- vláknina: 14g
- sacharidy: 3,2g
- z toho cukry: 2g
Dejte mi vědět jestli vám chutnalo a podívejte se na mé další recepty!
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 35 Průměr: 3.9]
Knedlík je naprosto úžasný, chutný, nejlepší ketoknedlík, který jsem kdy jedla, konzistencí trochu připomíná karlovarský knedlík, vařila jsem v mikrovlnce na nejvyšší výkon ( 850w) 3,5 minuty, s pečeným masem a zelím neměl bychu.
Dávala nám ochutnat kolegyně, je úžasný. Místo psyllia dala mandlovou mouku, místo droždí trochu peč. prášku, nevymazávala, z hrnku vyklopit šlo, když okraje trochu “ojela” nožem. V mikrovlnce na 750 W 4 minuty. Výsledek fakt super!
myslíte, že by to šlo ve folii uvařit na páře, zkoušel to už někdo?
Hezký den, Marto,
na páře nemáme knedlík odzkoušený. Spolehlivě ověřené máme vaření ve fólii v hrnci s vodou. Ale pokud budete zkoušet na páře a povede se, určitě dejte vědět. Budeme rádi a jinak dobrou chuť!
Tak jsem poprvé zkusila a můj manžel , který se stravuje lc si tedy nepochutnal, ovšem dcera, která je “všežravec” byla nadšená a místo klasického knedlíku pro ní dělám tento .
Vařila jsem ve fólii ve vodě a super .
Je nám jasné, že všem se nezavděčíme, ale máme radost, že chutnalo vám, Dagmar, a vaší dceři! 🙂
Vynikající, ještě jsem si do něj nakrájela zbylou keto housku, takže z toho byl opravdu velmi dobrý houskový knedlík
Ivano, jsme rádi, že vás naše recepty inspirují a chutnají vám. Dobrou chuť! 🙂
Překvapilo mě, jak výborný knedlík to je. Velmi dobrá náhrada za ten běžný. Skoro není poznat ta chuť psyllia a vajec. Vařila jsem ve vodě, byl krásně měkký :).
Moc děkuji za tento recept. 🙂
Děkujeme za komentář, Martino! Jsme moc rádi, že vám LC knedlík chutná a že se recept povedl na výbornou. 🙂
Dobrý den, asi hloupý dotaz, ale sušené droždí má být klasické sušené droždí a nebo lahůdkové sušené droždí…je to celkem rozdíl. Děkuji.
Dobrý den Martino, děkujeme za dotaz – do tohoto receptu patří droždí klasické. Přejeme povedený knedlík! 🙂
Vše podle postupu, jen jsem dala lněnou mouku. Hrnek jsem nemusela vymazavat, neboť jsem knedlík vařila v mikrovlnné troubě 4,5 minuty a dopadl ke kuřeti na paprice úžasně. Vyfotila jsem si to, ale sem nejdou vkládat fotky.
Každý povedený recept nás vždycky potěší! Na Facebooku nás můžete sledovat pod názvem LCHFfieta.cz, zkuste nás třeba označit na fotce s knedlíkem nebo nám ji poslat – budeme rádi. 🙂
Tak jsem zkusila a moc mi chutnal. Ještě se chystám na mandlovou a lněnou mouku 🙂
Výborně! Až zkusíte, dejte třeba vědět, jak se povedl. 🙂
Dobrý večer, chtěla bych vyzkoušet, ale nemám lučinu. Mohu dát místo to žervé? Děkuji
Dobrý den Alice, s žervé nemáme recept vyzkoušený, ale pokud se Vám to povede, dejte vědět. Budeme rádi za tip! 🙂
Konečně jsem tento knedlík vyzkoušela, psyllium jsem trošku zkombinovala s mandlovou moukou a MWtroubě, super nejlepší knedlík i pro celou rodinu jasný favorit. Jednoduchý a s petrželkou vytuněný je opravdu lehký, sytý a nadýchaný. Děkuji za inspiraci.
Takové komentáře nás moc těší, Zdeno! A jsme rádi, že jste si recept i upravila s petrželí, inspirovat se navzájem nás baví. 🙂
Moc děkuji za skvělý recept. Byl to můj první keto knedlík a musím říct, že byl výborný. Knedlík jsem vařila v potravinové fólii, celkem 30min… po 15 min. jsem ho otočila Je to velmi variabilní příloha, zbyla mi půlka tak jsem si knedlík rozkrájela na takové hranolky, posypala mákem, tvarohem. Zalila rozpuštěným máslem a osladila čekankavým sirupem. Pochutnala jsem si jak už dlouho ne… mňam mňam. Jednou za čas takto hřešit neškodí :-))
Majko, moc děkujeme za krásný příspěvek, je skvělé, když recepty dokážete využít kreativně. Super, že jste si tak pochutnala.😊
Knedlík mi vyjížděl z hrnku ven. Nikdo to tu nepíše.. První polovinu času ok a potom začal vyjíždět z hrnku nahoru a nemohla jsem ho dal v mikrovlnce péct, protože by z hrnku vypadl. Čím to je, jak je to možné? Snažila jsem se mikrovlnku pořád vypínat a zapínat, ale takto se dodělat nedal.. Dvě vteřiny se pekl a už byl vylezlý z hrnku ven, buď by vypadl nebo se přilepil na strop mikrovlnky.. Ne že by přetékal, už držel tvar, ale lezl z hrnku úplně ven.
Myslela jsem že to bude skvělý recept. Co s tím????
Zkuste dát do hrnku ještě méně těsta, jestli je to možné. Zatím jsme se s tím taky nesetkali, tak snad naplnění hrnku max do 1/2 pomůže. Dejte vědět. 🙂