Oslavy, mlsání, letní party – to všechno jsou skvělé příležitosti na Low Carb čokoládový dort bez cukru! A chutná sladce, to vám můžeme zaručit. Tento recept na LC čokoládový dort je důkaz, jak si užít zdravé jídlo bez mouky a cukru. Čtěte a vyzkoušejte náš recept.
Bohatá chuť a vláčné těsto, to jsou hlavní vlastnosti, kterými se může chlubit náš LC čokoládový dort bez mouky a cukru. Při ochutnání nápadně připomíná zbožňovaný pařížský dort, s rozdílem, že tuto verzi si klidně můžou dopřát všichni, co se stravují bez lepku. Tento dvoupatrový nadýchaný dort je plněný čokoládovým krémem, který se rozplyne na jazyku. Recept je vhodný opravdu na každou příležitost a potěší nejen jako slavnostní sladká tečka, ale i jako výtečný zákusek pro návštěvu. My sis jej dopřávali i k běžné odpolední kávě. Je to skutečně jedinečný recept, který vás překvapí svou nenáročností.
Dorty jsou kulinářským mistrovským dílem a tento zaručeně ohromí všechny, kdo sladký Low Carb čokoládový dort ochutnají. Je zdravý, vynikající, glutenfree a cukrfree – zkrátka pohádková dobrota! I bez cukru a mouky si užijete spoustu zábavy. Dejte vědět v komentářích, na kolik hvězdiček se vám dort bez cukru povedl. A nezapomeňte radost z něj sdílet s ostatními! Třeba na Facebooku a Instagramu s hashtagem #lchfdietacz nebo označujte @lchfdieta.cz.
Mňam!
Pro další dezerty Low Carb klikněte zde.
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
10 | 10 minut | 35 minut | 373 |
Suroviny na LCHF čokoládový dort
Korpus
- 8 vajíček
- 90g řeckého jogurtu
- 200g mandlového mléka bez cukru
- 200g erythritolu (koupíte tady)
- 270g mandlové mouky (nejlevněji koupíte tady)
- 50g kokosové mouky (koupíte tady)
- 110g másla
- 70g kakaa
- 4 lžičky kypřícího prášku
- 2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Náplň
- 200g vysokoprocentní čokolády
- 250ml smetany ke šlehání
Low Carb čokoládový dort – postup přípravy
Korpus
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- Všechny suroviny dáme do mísy a kuchyňským robotem smícháme.
- Těsto rozdělíme do dvou forem a necháme péct 35 minut.
- Po upečení necháme vychladnout a připravíme si čokoládovou náplň.
Čokoládová náplň
- Smetanu vlijeme do kastrůlku a necháme ohřát. Až nám začne bublat vypneme oheň a přidáme nasekanou čokoládu. Mícháme dokud se se nám směs nespojí.
- Pokud se nám smetana odděluje od čokolády, použijeme tyčový mixér.
- Čokoládovou náplň natřeme jeden korpus, poté na něj opatrně dáme druhý a také ho potřeme čokoládovou náplní.
Nutriční informace na jedenu porci (1/10)
- kalorie: 373
- bílkoviny: 8,8g
- tuky: 35g
- vláknina: 4,3g
- sacharidy: 5,7g
- z toho cukry: 3,7g