Grilovací sezóna pomalu začíná a tak vám přináším mé oblíbené jídlo. Low Carb burger z hovězího masa. Nebojte se přidat nebo vynechat některé suroviny a postavte si burger po svém.
Suroviny na dvě porce
- 2 domácí housky (recept na housky zde)
- Majonéza (domácí majonézu jsem dělal podle Cuketky)
- Mleté hovězí maso 400 g
- Cheddar
- Okurka
- Rajče
- Žampión
- Salát
Postup přípravy burgeru
Dostatečně dopředu si upečeme housky, pokud se vám nechce pouštět do housek, tak si burger můžete dát i bez ní obalený v listech salátu.
Protože bylo venku hezky, udělal jsem co jsem mohl na dřevěném uhlí.
Rozdělte mleté maso na dvě části a uplácejte placku burgeru, uprostřed udělejte menší důlek, maso se pak tolik nenafoukne. Potom dejte maso na pánev nebo gril. Maso obvykle smažím na pánvi 5 minut z každé strany. V posledních minutách přípravy položte na maso cheddar, aby se vám pěkně roztekl.
Během přípravy masa ogrilujte slaninu a žampióny, případně i rajče.
Dále si připravíme majonézu, já jsem do základu majonézy přidal nakládanou okurku, část osmažené slaniny nakrájené na drobno, sůl a pepř.
Poté co je maso opečené, necháme ho chvíli odpočinout, posolíme a popepříme.
No a teď už stačí jen jednotlivé části burgeru poskládat dohromady. Houska, majonéza, salát, maso, majonéza, rajče, okurka, slanina, žampióny a houska.
Dobrou chuť! A nezapomeňte se podívat i na mé další recepty.