Přejdi na obsah

LCHF & Keto dieta

Vše o Low Carb a Keto dietě na jednom místě. Přinášíme vám inspirace, rady a tipy na chutné Low Carb recepty a správné dodržování LC & Keto diety.

Menu
  • Co je to LCHF a Keto dieta
  • Blog
  • Low Carb Recepty
    • Dezerty
    • Hlavní chody
    • Pečivo
    • Snídaně
    • Polévky
    • Přílohy
    • Low Carb cukroví
  • Kde nakupovat ❓💡
Menu
babovka

Vanilková bábovka bez cukru a mouky (LCHF, Keto)

Zveřejněno v 28 října, 201927 srpna, 2022 od Dan

Vyzkoušejte tuto nízkosacharidovou bábovku bez cukru a lepku. Těsto je krásně vláčné a chutná opravdu dobře. Určitě můžete vyzkoušet i mramorovanou verzi, nebo verzi s Low Carb polevu.

Počet porcíDoba přípravyDoba pečeníKalorie na porci
1020 minut50 minut270,6

Suroviny na Low Carb vanilkovou bábovku

  • 200g mandlové mouky (koupíte tady)
  • 100g másla
  • 100g erythritolu (za skvělou cenu tady)
  • 60g lučiny
  • 200g zakysané smetany
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 4 vajíčka
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup nízkosacharidové bábovky

  1. Troubu si nahřejeme na 175 stupňů.
  2. Ve velké míse promícháme mandlovou mouku a kypřící prášek.
  3. Ve vodní lázní nebo mikrovlnné troubě rozpustíme máslo, přidáme lučinu nebo jiný krémový sýr, zakysanou smetanu, erythritol, vanilku a pořádně promícháme, až se nám směs spojí.
  4. Tekutou směs nalijeme do mandlové mouky s kypřícím práškem a pořádně promícháme.
  5. Přidáme vajíčka a opět promícháme.
  6. Nalijeme do formy a pečeme cca 50 minut.
  7. Bábovku doporučuji vyklopit z formy až po dvou hodinách. Může se stát, že se hotová bábovka jinak nevyklopí celá a část zůstane přilepená ve formě.

Nutriční informace na jeden kousek (1/10)

  • kalorie: 270,6
  • bílkoviny: 7,6g
  • tuky: 26g
  • vláknina: 1,6g
  • sacharidy: 4,8g
    • z toho cukry: 1,9g

Chutnalo? Prohlédněte si i další dezerty!

Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 21 Průměr: 4]
  • Keto sladké
  • Low Carb vegetariánské recepty
  • Low Carb velikonoční recepty
  • Recepty z mandlové mouky
  • 11 komentářů u „Vanilková bábovka bez cukru a mouky (LCHF, Keto)“

    1. Jitulina napsal:
      6 března, 2020 (1:19 pm)

      Super,peču ji často.

      Odpovědět
    2. Mandlova mouka -lze nahradit? napsal:
      6 března, 2020 (6:05 pm)

      Dobrý den, jde prosím něčím nahradit mandlova mouka? Mám alergii na mandle:/
      Předem děkuji za odpověď

      Odpovědět
      1. Dan napsal:
        18 března, 2020 (4:43 pm)

        Dobrý den, bohužel jsem nikdy jinou mouku na tento recept nepoužil, ale určitě bych vyzkoušel mouku z vlašských ořechů. Vlašské ořechy i jednoduše pomelete v mixéru. Pokud vyzkoušíte, dejte určitě vědět jak dopadla 🙂

        Odpovědět
    3. Jana napsal:
      19 ledna, 2021 (4:58 pm)

      Zdravím. Jde erathriol nahradit xylitolem? Díky Jana

      Odpovědět
      1. Anna napsal:
        21 února, 2021 (12:28 pm)

        Milá Jano, pro spolehlivější hodnoty nízkých sacharidů se doporučuje erythritol, má nulový glykemický index. U xylitolu je glykemický index 7.

        Odpovědět
    4. Lucie napsal:
      5 února, 2021 (8:21 pm)

      Dobrý den
      V jaké formě to děláte?? Je potřeba jí vymazat? Děkuji za info 😉

      Odpovědět
      1. Dan napsal:
        11 února, 2021 (6:57 pm)

        Dobrý den, pečeme v silikonové formě, do které jen těsto vlijeme. Pokud používáte jinou formu, určitě doporučujeme vymazat a po upečení nechat vychladnout ve formě.

        Přejeme ať se podaří!

        Odpovědět
    5. Hanka napsal:
      20 března, 2022 (5:19 pm)

      Bábovka je skvělá,všem u nás chutnala.

      Odpovědět
      1. Anna napsal:
        15 května, 2022 (11:25 am)

        Děkujeme Hanko, my ji také máme moc rádi. Je to taková ideální klasická dobrota! 🙂

        Odpovědět
    6. Weyrena napsal:
      6 července, 2022 (2:42 pm)

      formu na bábovku mám příliš velkou chtěla bych upéct v dortové formě ale 50 min. se mi zdá dlouho,poradte jak dlouho péct,díky

      Odpovědět
      1. Anna napsal:
        22 července, 2022 (12:07 pm)

        Dobrý den,
        těžko přesně poradit, když jsme v dortové formě bábovku nepekli. Ale zkuste po 30 minutách propíchnout těsto špejlí a zjistit, jestli na špejli ještě zůstane vlhké a nebo bude špejle čistá. Můžete pak lépe odhadnout čas pečení. Přejeme, ať se dílo podaří! 🙂

        Odpovědět

    Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Facebook

    LCHFdieta.cz

    Reklama

    Recepty

    • Dezerty
    • Snídaně
    • Pečivo
    • Hlavní chody
    • Polévky
    • Low Carb cukroví

    Nejnovější příspěvky

    • Vege Quiche s kozím sýrem (bez mouky)
    • Čokoládové brownies s kokosovou moukou
    • Pikantní hovězí s kokosovým mlékem a zelenými fazolkami
    • Mandlová galetka se švestkami
    • Zdravý ricottový koláč inspirovaný Itálií (Low Carb, bez lepku)

    Nejnovější komentáře

    • Anna: Low Carb banana bread
    • Petr: Low Carb banana bread
    • Anna: Nízkosacharidový knedlík z lučiny (Low Carb, Keto)
    • Anna: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)
    • Marky: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)

    Doporučujeme

  • Ketomix recenze
  • Srovnání Keto diet
  • © 2024 LCHF & Keto dieta | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme