Vyzkoušejte tuto nízkosacharidovou bábovku bez cukru a lepku. Těsto je krásně vláčné a chutná opravdu dobře. Určitě můžete vyzkoušet i mramorovanou verzi, nebo verzi s Low Carb polevu.
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
10 | 20 minut | 50 minut | 270,6 |
Suroviny na Low Carb vanilkovou bábovku
- 200g mandlové mouky (koupíte tady)
- 100g másla
- 100g erythritolu (za skvělou cenu tady)
- 60g lučiny
- 200g zakysané smetany
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 4 vajíčka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup nízkosacharidové bábovky
- Troubu si nahřejeme na 175 stupňů.
- Ve velké míse promícháme mandlovou mouku a kypřící prášek.
- Ve vodní lázní nebo mikrovlnné troubě rozpustíme máslo, přidáme lučinu nebo jiný krémový sýr, zakysanou smetanu, erythritol, vanilku a pořádně promícháme, až se nám směs spojí.
- Tekutou směs nalijeme do mandlové mouky s kypřícím práškem a pořádně promícháme.
- Přidáme vajíčka a opět promícháme.
- Nalijeme do formy a pečeme cca 50 minut.
- Bábovku doporučuji vyklopit z formy až po dvou hodinách. Může se stát, že se hotová bábovka jinak nevyklopí celá a část zůstane přilepená ve formě.
Nutriční informace na jeden kousek (1/10)
- kalorie: 270,6
- bílkoviny: 7,6g
- tuky: 26g
- vláknina: 1,6g
- sacharidy: 4,8g
- z toho cukry: 1,9g
Chutnalo? Prohlédněte si i další dezerty!
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 21 Průměr: 4]
Super,peču ji často.
Dobrý den, jde prosím něčím nahradit mandlova mouka? Mám alergii na mandle:/
Předem děkuji za odpověď
Dobrý den, bohužel jsem nikdy jinou mouku na tento recept nepoužil, ale určitě bych vyzkoušel mouku z vlašských ořechů. Vlašské ořechy i jednoduše pomelete v mixéru. Pokud vyzkoušíte, dejte určitě vědět jak dopadla 🙂
Zdravím. Jde erathriol nahradit xylitolem? Díky Jana
Milá Jano, pro spolehlivější hodnoty nízkých sacharidů se doporučuje erythritol, má nulový glykemický index. U xylitolu je glykemický index 7.
Dobrý den
V jaké formě to děláte?? Je potřeba jí vymazat? Děkuji za info 😉
Dobrý den, pečeme v silikonové formě, do které jen těsto vlijeme. Pokud používáte jinou formu, určitě doporučujeme vymazat a po upečení nechat vychladnout ve formě.
Přejeme ať se podaří!
Bábovka je skvělá,všem u nás chutnala.
Děkujeme Hanko, my ji také máme moc rádi. Je to taková ideální klasická dobrota! 🙂
formu na bábovku mám příliš velkou chtěla bych upéct v dortové formě ale 50 min. se mi zdá dlouho,poradte jak dlouho péct,díky
Dobrý den,
těžko přesně poradit, když jsme v dortové formě bábovku nepekli. Ale zkuste po 30 minutách propíchnout těsto špejlí a zjistit, jestli na špejli ještě zůstane vlhké a nebo bude špejle čistá. Můžete pak lépe odhadnout čas pečení. Přejeme, ať se dílo podaří! 🙂