Jednoho dne jsem narazil na recept na skořicové šneky z Anglie a podzim se zdál jako skvělá doba na jejich vyzkoušení. Při pečení jsem pak zjistil, že anglická mozzarella je nejspíš úplně jiná než ta naše “česká”. Dost jsem tedy experimentoval, ale nakonec to dobře dopadlo a všichni skořicoví šneci hned skončili v žaludku 🙂
Recept jako všechny na mém blogu je samozřejmě bez cukru, bez lepku a vhodný tedy ke Keto a Low Carb dietě. Nechte si chutnat!
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
8 | 15 minut | 15 minut | 151 |
Suroviny na Low Carb skořicové šneky
- 200g mozzarelly
- 100g mandlové mouky (za skvělou cenu koupíte tady)
- 1 vajíčko
- 2 lžičky lučiny
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- erythritol dle chuti
- 3 lžičky skořice
Postup přípravy skořicových šneků bez cukru
Nejprve začneme s mozzarellou. Kupuji tu v nálevu, pokud se vám podaří koupit strouhanou, můžete ji zkusit. Z mozzarely vymačkáme co nejvíce vody nastrouháme ji a necháme v nepřilnavé pánvi rozpustit společně s lučinou.
- Jakmile je směs rozpuštěná, nalijeme do mísy a přidáme vajíčko v pokojové teplotě, pořádně zamícháme vidličkou, až se mi směs spojí a přidáme mandlovou mouku, kypřící prášek, a pokud máte rádi sladší jídlo, přidejte erythritol dle chuti. Směs pořádně promícháváme nejprve vidličkou a poté rukami.
- Na plech si nachystáme pečící papír, na který hotovou směs rozetřeme do tvaru obdélníku.
- V misce si rozmícháme tři lžičky vody, tři lžičky skořice a tři lžičky erytritolu. Nakonec celé těsto potřeme hotovou směsí. Zde můžeme vodu zaměnit za rozpuštěné máslo.
- Poté už dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečeme pět minut, poté vyndáme a těsto srolujeme do ruličky a rozkrájíme na jednotlivé šneky, které opět pečeme na 180 stupňů po dobu 15 minut.
- A máme hotovo! Ohledně skladování vám bohužel neporadím, jelikož se šneky sní vždy hned, protože nejlepší jsou teplé!
Nutriční informace na jednoho šneka (1/8)
- kalorie: 151
- bílkoviny: 7,8g
- tuky: 12,7g
- vláknina: 1,6g
- sacharidy: 3,3g
- z toho cukry: 0,9g
Dejte mi vědět jestli vám chutnalo a podívejte se na mé další recepty!