Nikdy jste nebyli moc na sladké, ale chuť těsta v kombinaci se slaným milujete? Máme pro vás recept na vynikající Low Carb quiche – tedy francouzský slaný koláč! Výslovnost tohoto koláče s křehkým těstem a vydatnou náplní se může zdát složitá, ale nakonec zjistíte, že je jednoduchá jako recept sám! Správně název quiche vyslovujeme třemi písmenky: [kiš] a raz, dva, tři budete mít hotovou i přípravu na pečení LC slaného koláče. Ta zabere jen 15 minut! Pak už jen stačí vyčkat, než koláč zezlátne v troubě.
Do náplně jsme v tomto receptu použili velmi často přidávaný pór, slaninu a česnek. V podstatě se ale v náplni můžete vyřádit a přidat další Low Carb pochoutky, které vám v kombinaci se sýrem a vajíčkem budou vyhovovat. Výborně se do této bezlepkové verze quiche hodí žampióny, špenát nebo chorizo. Pokud byste chtěli dodat receptu ještě luxusnější nádech, místo čedaru použijte švýcarský tvrdý sýr Gruyere.
Jak už jsme zmínili, recept na low carb a keto slaný koláč (kiš) je bez lepku. Na tomto nízkosacharidovém koláči zbožňujeme jeho lahodnou chuť a také to, že spolehlivě zasytí. Výtečně chutná ještě za tepla, ale nezklame ani druhý den. Vyzkoušeli jsme ho jako snídani, oběd i večeři a pokaždé zmizel velmi rychle. Bez váhání si ho můžete vzít sebou do práce nebo kamkoliv, kde budete potřebovat jídlo bez přípravy. Je skladný a drží tvar.
Francouzský slaný koláč quiche bez mouky je zázrak, který ve vaší kuchyni zavoní nejednou, když ho vyzkoušíte. Až si tento nízkosacharidový recept vychutnáte, dejte nám vědět do komentářů, jak vám chutnal a nezapomeňte jej sdílet i vašim blízkým. Přejeme vám dobrou chuť 😉
Neváhejte vyzkoušet další fit recepty bez mouky, bez lepku a bez cukru.
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
8 | 15 minut | 55 minut | 595 |
Suroviny na LCHF quiche
Korpus na quiche
- 350g mandlové mouky
- 100g olivového oleje
- špetka soli
Náplň quiche
- 10 vajíček
- 200g cheddaru
- 150g slaniny
- 2 stroužky česneku
- 1 pórek
- sůl, pepř
Postup přípravy quiche
Korpus na slaný koláč
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
- Do mísy nasypeme mandlovou mouku a přilejeme olivový olej. Vše rukama pořádně promícháme.
- Hotovou směsí vyložíme rovnoměrně formu a uplácáme do požadovaného tvaru korpusu.
- Dáme péct na 20 minut.
Náplň quiche
- Nastrouháme cheddar, na kostičky nakrájíme slaninu a nakrájíme pórek.
- Na oleji osmažíme slaninu s česnekem, poté přidáme pórek a dále smažíme.
- Ve větší míse trochu vyšleháme vajíčka, přidáme strouhaný cheddar, a osmaženou směs z pánve.
- Vše pořádně promícháme a vlijeme na upečený korpus.
- Pečeme v troubě dalších 40 min.
Nutriční informace na jednu porci (1/8)
- kalorie: 595
- bílkoviny: 24,8g
- tuky: 53,6g
- vláknina: 4,4g
- sacharidy: 11,2g
- z toho cukry: 3,3g