Další skvělý recept, který zpestří vaše nízkosacharidové snídaně a bude chutnat i jako dezert – malinová buchta. Tato gluten free pochoutka svou konzistencí a chutí připomíná proslavený banánový chleba, proto tuto buchtu můžete použít jako malinový chlebík pod oříšková másla nebo další sugar free pomazánky. Výborně bude chutnat také se šlehačkou z vysokoprocentní smetany.
Univerzální je také v tom, že místo malin můžete do náplně použít jiné lesní ovoce jako jsou borůvky, ostružiny, černý rybíz nebo jahody. Pokud byste se chtěli vyhnout dalším sacharidům z ovoce, klidně použijte oříšky: lískové a pekanové se budou krásně hodit i na ozdobu buchty shora. 
A jestli jste opravdoví labužníci, naplňte svůj LC sladký chlebík čokoládovými kousky. Na závěr je skvěle, že jako většina low carb jídel vás tahle malinová buchta nejen potěší, ale hlavně zasytí!
| Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci | 
| 10 | 10 minut | 50 minut | 200 | 
Suroviny na LC malinový moučník
- 200g mandlové mouky (nejlevněji koupíte tady)
- 30g kokosové mouky (za super cenu tady)
- 50g erythritolu (koupíte tady)
- 5 vajíček
- 20g smetany ke šlehání
- 30g másla
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100g malin
Postup přípravy LC sladkého chlebíku s malinami
- Předehřejeme troubu na 175 stupňů.
- Vidličkou rozšleháme pět vajíček, pro nadýchanější těsto.
- Přidáme smetanu, vanilkový extrakt, máslo, erythritol a promícháme.
- V další míse smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku a kypřící prášek, vše dobře promícháme.
- Směs mouky nasypeme do vajíček a promícháme.
- Nakonec přidáme maliny a hotovou směs vlijeme do formy.
- Pečeme 50 minut a máme hotovo.
Nutriční informace na jedenu porci (1/10)
- kalorie: 200
- bílkoviny: 7,8g
- tuky: 17,3g
- vláknina: 3g
- sacharidy: 6,2g- z toho cukry: 2,3g
 
Dejte mi vědět jestli vám chutnalo a podívejte se na mé další dezerty!
