Přejdi na obsah

LCHF & Keto dieta

Vše o Low Carb a Keto dietě na jednom místě. Přinášíme vám inspirace, rady a tipy na chutné Low Carb recepty a správné dodržování LC & Keto diety.

Menu
  • Co je to LCHF a Keto dieta
  • Blog
  • Low Carb Recepty
    • Dezerty
    • Hlavní chody
    • Pečivo
    • Snídaně
    • Polévky
    • Přílohy
    • Low Carb cukroví
  • Kde nakupovat ❓💡
Menu
donut2

Low Carb donuty s kakaovou polevou (LCHF, Keto)

Zveřejněno v 1 prosince, 201927 srpna, 2022 od Dan

Americké koblihy v nízkosacharidové verzi. Tyhle jsou extra vláčné a určitě stojí za to je vyzkoušet! Vyzkoušejte také donuty s vlastní polevou, zde se fantazii meze nekladou. Pokud nemáte formu na donuty, koupit si ji můžete třeba tady.

Počet porcíDoba přípravyDoba pečeníKalorie na porci
1235 minut32 minut102

Suroviny na Low Carb donuty

Donuty – 12 kusů

  • 65g mandlové mouky  (za dobrou cenu koupíte tady)
  • 30g kokosové mouky
  • 1 lžičky psyllia
  • 1 lžička xantanové gumy
  • 240ml vody
  • 60g másla
  • 3 lžičky erythritolu (koupíte tady)
  • špetka soli
  • 3 vajíčka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečení

Poleva

  • 75g erythritolu
  • 15g kakaa
  • 2 lžičky másla
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy LCHF donutů

Donuty

  1. Troubu rozehřejeme na 220 stupňů.
  2. V míse si smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, psyllium a xantanovou gumu. Důkladně promícháme.
  3. V menším hrnci zahřejeme vodu, přidáme máslo, erythritol a sůl. Počkáme až se vše rozpustí a ve chvíli kdy směs začne bublat ztlumíme plamen a přidáme sypkou směs mouky, psyllia a xantanové gumy.
  4. Cca 3 minuty mícháme, než se nám směs spojí.
  5. Poté hotovou směs dáme do mísy a necháme 5 minut odstát. Po pěti minutách postupně přidáváme tři vajíčka a mícháme ručním mixérem cca 2 minuty. Přidáme vanilkový extrakt a kypřící prášek.
  6. Těsto necháme 15 – 20 min odpočinout v pokojové teplotě.
  7. Hotové těsto naplníme do zdobícího sáčku a naplníme jím formu na donuty.
  8. Dáme do trouby a pečeme 15 minut na 220 stupňů, po 15 minutách troubu ztlumíme na 180 stupňů a pečeme dalších 17 minut, nebo dozlatova. Troubu v průběhu pečení neotvírejte.
  9. Když jsou donuty upečené, nechte je ve formě 10 minut odpočinout a poté je už můžete vyndat.

Poleva

  1. Ve vodní lázní si rozpustíme máslo.
  2. Přidáme erythritol, kakao, smetanu a vanilkový extrakt. Za stálého mícháme čekáme než se nám suroviny dokonale rozpustí. Pokud bude poleva moc hustá můžete přidat více smetany.
  3. V hotové polevě nemáčíme donuty a máme hotovo.

Donuty můžete posypat nasekanými oříšky, nebo vyzkoušet se skořicí. V tomto případě jen potřete donuty rozpuštěným máslem a posypejte smíchanou skořicí s erythritolem.

Nutriční informace na jeden donut (1/12)

  • kalorie: 102
  • bílkoviny: 3,3g
  • tuky: 9,2g
  • vláknina: 1,9g
  • sacharidy: 1,8g
    • z toho cukry: 0,8g

Chutnalo? Prohlédněte si i další dezerty!

Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 3 Průměr: 4.7]
  • Keto sladké
  • Low Carb vegetariánské recepty
  • Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Facebook

    LCHFdieta.cz

    Reklama

    Recepty

    • Dezerty
    • Snídaně
    • Pečivo
    • Hlavní chody
    • Polévky
    • Low Carb cukroví

    Nejnovější příspěvky

    • Vege Quiche s kozím sýrem (bez mouky)
    • Čokoládové brownies s kokosovou moukou
    • Pikantní hovězí s kokosovým mlékem a zelenými fazolkami
    • Mandlová galetka se švestkami
    • Zdravý ricottový koláč inspirovaný Itálií (Low Carb, bez lepku)

    Nejnovější komentáře

    • Anna: Low Carb banana bread
    • Petr: Low Carb banana bread
    • Anna: Nízkosacharidový knedlík z lučiny (Low Carb, Keto)
    • Anna: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)
    • Marky: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)

    Doporučujeme

  • Ketomix recenze
  • Srovnání Keto diet
  • © 2024 LCHF & Keto dieta | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme