Kdo říká, že byste si na nízkosacharidové stravě nemohli osladit život? Díky naším receptům si můžete vychutnat i tyto sladké Low Carb donuty! Jestli, stejně jako my, patříte k těm, co zbožňují koblihy s jejich vláčným těstem a neodolatelnou vůní – následující recept je pro vás to pravé koblihové. Receptů na LC donuty je spousta, ale tento vás překvapí svou výjimečnou jednoduchostí a rychlostí přípravy.
Klíčovou část receptu na LC koblihy tvoří samozřejmě ta pravá formička na donuty. Bez ní by to nebyly ty správné americké koblihy, tak jak je známe. Pokud si chcete po upečení usnadnit vyndávání donutů z formiček, doporučujeme formu před pečením vymazat tukem. V tomto receptu jsem nízkosacharidové koblihy připravovali bez polevy, ale je nespočet možností, jak je dozdobit. Namočte donuty do čokoládové polevy nebo je posypejte třeba skořicí. Jedno je ale jisté, těsto je tak vynikající, že nám chutnaly i samotné, bez tzv. toppingu.
Low Carb koblihy byly skvělé i druhý den na snídani a recept je vhodný nejen pro nadšence LCHF a keto stravování. LC donuty ocení i lidé, kteří se řítí glutenfree stravou. Těsto těchto donutů je totiž kompletně bez lepku a bez cukru. Ať už tedy hubnete nebo jen holdujete sugarfree stravování bez mouky, tento pečený dezert vám přiroste k srdci.
Jestli vám recept chutnal, nezapomeňte ho ohodnotit a třeba i přidat komentář, budeme rádi za váš názor. Přejeme vám dobrou chuť i s dalšími Low Carb recepty!
Počet donutů | Doba přípravy | Doba vaření | Kalorie na donut |
12 | 10 minut | 15 minut | 121 |
Suroviny na Low Carb donuty
- 100g mandlové mouky
- 75g másla
- 50g erythritolu
- 4 vejce
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- 1 lžička prášku do pečení
- 1 lžička vanilkového extraktu
- forma na donuty
Postup přípravy LC donutů
- Troubu nahřejeme na 175 stupňů.
- Rozpustíme máslo. V míse nebo mixéru smícháme rozpuštěné máslo, smetanu a erythritol.
- Přidáme vejce, vanilkový extrakt a opět dobře promícháme.
- Jako poslední přidáme mandlovou mouku a prášek do pečení. Poté promícháme do hladké konzistence.
- Těsto vlijeme do formy na donuty a necháme péct cca 15 minut nebo do zlatova.
- Po upečení necháme vychladnout a donuty vyklopíme z formy.
Nutriční informace na jeden donut (1/12)
- kalorie: 121
- bílkoviny: 3,8g
- tuky: 11,7g
- vláknina: 0,7g
- sacharidy: 1,8g
- z toho cukry: 0,5g