Bagel ze tří ingrediencí v Low Carb provedení je naprostá revoluce v nízkosacharidové kuchyni a bezlepkovém pečivu! Recept na bagel bez mouky je rychlou a chutnou náhradou za běžné pečivo, které je plné mouky a sacharidů, a ty se tady tak pečlivě snažíme omezit. S tímhle Low Carb bezlepkovým pečivem je to ale hračka. Bagel, na který stačí mít jen tři suroviny, se stal naši oblíbenou potravinou v nízkosacharidovém jídelníčku.
Recept na pečivo bagel je jednoduchý, rychlý a chutný. Je to výborná alternativa pro ty, kteří hledají zdravější volbu bez kompromisu na chuti. Kdykoliv nebudete vědět, co si připravit na snídani, na svačinu do práce nebo třeba i na cestu, LC bagel vás nezklame. A určitě vám ušetří spoustu času a uklízení v kuchyni. Přečtěte si, jak na přípravu tohoto geniálního nízkosacharidového receptu.
Jak na LC bagel
Máte doma kypřící prášek? Pokud ano, tak vám k tomu už stačí mít po ruce jen mandlovou mouku a zakysanou smetanu. Přesně tyhle tři ingredience tvoří celé těsto v receptu na Low Carb bagel. Mandlová mouka je plná bílkovin a zdravých tuků a se zakysanou smetanou tvoří správnou rovnováhu proteinů a tuků při tomto stravování. Tak jednoduše jak to vypadá, to ve skutečnosti i je. Dohromady v jedné míse smícháte všechny tři suroviny: mouku, zakysanou smetanu, kypřící prášek a důkladně promícháte. Doporučujeme použít nejdřív špachtli, kterou se lepivější hmota těsta dobře promíchává. Nakonec těsto spojte a vyválejte do většího válce v rukou.
Váleček těsta rozkrojte na šest částí, ze kterých pak vytvarujete bagel houstičky. Nezapomeňte prstem vytvarovat dírku uprostřed, která z bagelu dělá právě jedinečný tvar, trochu připomínající donut. 😉 A ještě malý postřeh, pokud máte raději méně nasládlé jemné pečivo, klidně přidejte do těsta před jeho promícháním trochu soli. Vytvarované bagely rozložte na plech s pečícím papírem a potřete trochou rozpuštěného másla. Ozdobit pečivo bez lepku můžete například sezamovými semínky. Potom dejte péct na 15-20 minut a jakmile začnou bagely bez lepku seshora zlátnout, je čas vypnout troubu a nechat je vychladnout při pokojové teplotě. Teď už jen zbývá si toto skvělé Low Carb pečivo vychutnat.
Servírování Low Carb bagelu
Až bagel houstičky vychladnou na pokojovou teplotu, můžete je v Low Carb stravování využít na spoustu způsobů. Když je rozkrojíte, máte z nich fantastický základ na bagel sendvič, do kterého přidejte třeba sýr, sušenou šunku nebo i tuňáka. Chutím a fantazii se meze nekladou. Zachutná vám určitě i jako bezlepková verze pečiva k polévkám, ale jíst se rozhodně dá i samotný. Jako většina Low Carb a keto jídel totiž spolehlivě zasytí a doplní energii.
Dejte nám do komentářů vědět, jak vám recept chutná a neváhejte ho sdílet se svými blízkými i světem. Třeba na Facebooku a Instagramu s hashtagem #lchfdietacz nebo označujte @lchfdieta.cz.
Vyzkoušejte i další skvělé recepty na LC pečivo z našeho blogu.
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
6 | 5 minut | 20 minut | 198 |
Suroviny na LC bagel
- 190g mandlové mouky
- 200g zakysané smetany
- ½ lžičky prášku do pečiva
- sezam na dozdobení
- rozpuštěné máslo na potření
Postup přípravy bezlepkového bagelu
- Předehřejte troubu na 190°C.
- V míse smíchejte mandlovou mouku, zakysanou smetanu a kypřící prášek.
- Důkladně promíchejte, až se vytvoří těsto, které rukama vytvarujte do válce. Váleček těsta naporcujte na šest částí, ze kterých vytvarujete bagely.
- Na plech vyložený pečícím papírem položte bagely, potřete je rozpuštěným másle a posypte sezamem pro dozdobení.
- Dejte péct na 15-20 minut nebo dozlatova. Poté nechte vychladnou při pokojové teplotě.
Nutriční informace na porci LC bagelu (1/6)
- kalorie: 198
- bílkoviny: 15g
- tuky: 7,3g
- vláknina: 0,06g
- sacharidy: 4,3g
- z toho cukry: 4,3g