Další skvělý recept, který zpestří vaše nízkosacharidové snídaně a bude chutnat i jako dezert – malinová buchta. Tato gluten free pochoutka svou konzistencí a chutí připomíná proslavený banánový chleba, proto tuto buchtu můžete použít jako malinový chlebík pod oříšková másla nebo další sugar free pomazánky. Výborně bude chutnat také se šlehačkou z vysokoprocentní smetany.
Univerzální je také v tom, že místo malin můžete do náplně použít jiné lesní ovoce jako jsou borůvky, ostružiny, černý rybíz nebo jahody. Pokud byste se chtěli vyhnout dalším sacharidům z ovoce, klidně použijte oříšky: lískové a pekanové se budou krásně hodit i na ozdobu buchty shora.
A jestli jste opravdoví labužníci, naplňte svůj LC sladký chlebík čokoládovými kousky. Na závěr je skvěle, že jako většina low carb jídel vás tahle malinová buchta nejen potěší, ale hlavně zasytí!
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
10 | 10 minut | 50 minut | 200 |
Suroviny na LC malinový moučník
- 200g mandlové mouky (nejlevněji koupíte tady)
- 30g kokosové mouky (za super cenu tady)
- 50g erythritolu (koupíte tady)
- 5 vajíček
- 20g smetany ke šlehání
- 30g másla
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100g malin
Postup přípravy LC sladkého chlebíku s malinami
- Předehřejeme troubu na 175 stupňů.
- Vidličkou rozšleháme pět vajíček, pro nadýchanější těsto.
- Přidáme smetanu, vanilkový extrakt, máslo, erythritol a promícháme.
- V další míse smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku a kypřící prášek, vše dobře promícháme.
- Směs mouky nasypeme do vajíček a promícháme.
- Nakonec přidáme maliny a hotovou směs vlijeme do formy.
- Pečeme 50 minut a máme hotovo.
Nutriční informace na jedenu porci (1/10)
- kalorie: 200
- bílkoviny: 7,8g
- tuky: 17,3g
- vláknina: 3g
- sacharidy: 6,2g
- z toho cukry: 2,3g
Dejte mi vědět jestli vám chutnalo a podívejte se na mé další dezerty!