Přejdi na obsah

LCHF & Keto dieta

Vše o Low Carb a Keto dietě na jednom místě. Přinášíme vám inspirace, rady a tipy na chutné Low Carb recepty a správné dodržování LC & Keto diety.

Menu
  • Co je to LCHF a Keto dieta
  • Blog
  • Low Carb Recepty
    • Dezerty
    • Hlavní chody
    • Pečivo
    • Snídaně
    • Polévky
    • Přílohy
    • Low Carb cukroví
  • Kde nakupovat ❓💡
Menu
LC bagel

Low Carb bagel ze 3 ingrediencí

Zveřejněno v 13 února, 202313 února, 2023 od Anna

Bagel ze tří ingrediencí v Low Carb provedení je naprostá revoluce v nízkosacharidové kuchyni a bezlepkovém pečivu! Recept na bagel bez mouky je rychlou a chutnou náhradou za běžné pečivo, které je plné mouky a sacharidů, a ty se tady tak pečlivě snažíme omezit. S tímhle Low Carb bezlepkovým pečivem je to ale hračka. Bagel, na který stačí mít jen tři suroviny, se stal naši oblíbenou potravinou v nízkosacharidovém jídelníčku.

Recept na pečivo bagel je jednoduchý, rychlý a chutný. Je to výborná alternativa pro ty, kteří hledají zdravější volbu bez kompromisu na chuti. Kdykoliv nebudete vědět, co si připravit na snídani, na svačinu do práce nebo třeba i na cestu, LC bagel vás nezklame. A určitě vám ušetří spoustu času a uklízení v kuchyni. Přečtěte si, jak na přípravu tohoto geniálního nízkosacharidového receptu.

Jak na LC bagel

Máte doma kypřící prášek? Pokud ano, tak vám k tomu už stačí mít po ruce jen mandlovou mouku a zakysanou smetanu. Přesně tyhle tři ingredience tvoří celé těsto v receptu na Low Carb bagel. Mandlová mouka je plná bílkovin a zdravých tuků a se zakysanou smetanou tvoří správnou rovnováhu proteinů a tuků při tomto stravování. Tak jednoduše jak to vypadá, to ve skutečnosti i je. Dohromady v jedné míse smícháte všechny tři suroviny: mouku, zakysanou smetanu, kypřící prášek a důkladně promícháte. Doporučujeme použít nejdřív špachtli, kterou se lepivější hmota těsta dobře promíchává. Nakonec těsto spojte a vyválejte do většího válce v rukou.

Váleček těsta rozkrojte na šest částí, ze kterých pak vytvarujete bagel houstičky. Nezapomeňte prstem vytvarovat dírku uprostřed, která z bagelu dělá právě jedinečný tvar, trochu připomínající donut. 😉 A ještě malý postřeh, pokud máte raději méně nasládlé jemné pečivo, klidně přidejte do těsta před jeho promícháním trochu soli. Vytvarované bagely rozložte na plech s pečícím papírem a potřete trochou rozpuštěného másla. Ozdobit pečivo bez lepku můžete například sezamovými semínky. Potom dejte péct na 15-20 minut a jakmile začnou bagely bez lepku seshora zlátnout, je čas vypnout troubu a nechat je vychladnout při pokojové teplotě. Teď už jen zbývá si toto skvělé Low Carb pečivo vychutnat.

Servírování Low Carb bagelu

Až bagel houstičky vychladnou na pokojovou teplotu, můžete je v Low Carb stravování využít na spoustu způsobů. Když je rozkrojíte, máte z nich fantastický základ na bagel sendvič, do kterého přidejte třeba sýr, sušenou šunku nebo i tuňáka. Chutím a fantazii se meze nekladou. Zachutná vám určitě i jako bezlepková verze pečiva k polévkám, ale jíst se rozhodně dá i samotný. Jako většina Low Carb a keto jídel totiž spolehlivě zasytí a doplní energii.

Dejte nám do komentářů vědět, jak vám recept chutná a neváhejte ho sdílet se svými blízkými i světem. Třeba na Facebooku a Instagramu s hashtagem #lchfdietacz nebo označujte @lchfdieta.cz.

Vyzkoušejte i další skvělé recepty na LC pečivo z našeho blogu.

Počet porcíDoba přípravyDoba pečeníKalorie na porci
65 minut20 minut198

Suroviny na LC bagel

  • 190g mandlové mouky
  • 200g zakysané smetany
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • sezam na dozdobení
  • rozpuštěné máslo na potření

Postup přípravy bezlepkového bagelu

  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. V míse smíchejte mandlovou mouku, zakysanou smetanu a kypřící prášek.
  3. Důkladně promíchejte, až se vytvoří těsto, které rukama vytvarujte do válce. Váleček těsta naporcujte na šest částí, ze kterých vytvarujete bagely.
  4. Na plech vyložený pečícím papírem položte bagely, potřete je rozpuštěným másle a posypte sezamem pro dozdobení.
  5. Dejte péct na 15-20 minut nebo dozlatova. Poté nechte vychladnou při pokojové teplotě.

Nutriční informace na porci LC bagelu (1/6)

  • kalorie: 198
  • bílkoviny: 15g
  • tuky: 7,3g
  • vláknina: 0,06g
  • sacharidy: 4,3g
    • z toho cukry: 4,3g
Ohodnoťte tento recept
[Celkem: 12 Průměr: 4]
  • Recepty z mandlové mouky
  • Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Facebook

    LCHFdieta.cz

    Reklama

    Recepty

    • Dezerty
    • Snídaně
    • Pečivo
    • Hlavní chody
    • Polévky
    • Low Carb cukroví

    Nejnovější příspěvky

    • Vege Quiche s kozím sýrem (bez mouky)
    • Čokoládové brownies s kokosovou moukou
    • Pikantní hovězí s kokosovým mlékem a zelenými fazolkami
    • Mandlová galetka se švestkami
    • Zdravý ricottový koláč inspirovaný Itálií (Low Carb, bez lepku)

    Nejnovější komentáře

    • Alena: Nízkosacharidový knedlík z lučiny (Low Carb, Keto)
    • Anna: Low Carb banana bread
    • Petr: Low Carb banana bread
    • Anna: Nízkosacharidový knedlík z lučiny (Low Carb, Keto)
    • Anna: Low Carb citrónová buchta (LCHF, Keto)

    Doporučujeme

  • Ketomix recenze
  • Srovnání Keto diet
  • © 2024 LCHF & Keto dieta | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme