Low Carb crumble s lesním ovocem aneb zapečené ovoce s drobenkou si v této nízkosacharidové verzi zamilujete! Důvodů je hned několik: recept je jednoduchý a nezabere moc času, navíc ho od verze s cukrem skoro nerozeznáte. Do základu vám postačí pro recept na Low Carb ovocný “krambl” hlavně lesní ovoce, mandlová mouka, erythritol a máslo. Pojďme se spolu podívat, jak na tento LC zákusek plný ovoce a sladké chuti bez cukru!
Jak na Low Carb crumble
Kouzlo LC crumble spočívá ve vyvážené chutí čerstvého, svěže kyselkavého ovoce a sladké křupavé drobenky na povrchu. Lesní ovoce je pro Low Carb stravování ideální, protože má nižší počet sacharidů, než ostatní druhy. Tento nízkosacharidový recept je ideální pro začátečníky, a ty, co v kuchyni neradi tráví dlouhý čas. Jádro receptu je v dobře ochuceném ovoci, které trochu osladíme erythritolem a přidáme skořici, která přidá chuti jiskru.
Druhou částí receptu je dokřupava upečená drobenka. Pro její smíchání použijeme mandlovou mouku z loupaných mandlí, sladidlo a máslo. Pokud zrovna máslo nemáte nebo chcete, aby byl LC crumble vegan, použijte kokosový olej. Navíc tak z receptu uděláte nejen Low Carb dezert, ale i dezert bez laktózy. Na drobenku se hodí, kromě másla a kokosového oleje, také ghí.
Servírování Low Carb krambl
Po upečení je dezert hned k snědku, takže s ním nemusíte čekat na vychladnutí a pochutnáte si rovnou. Doporučujeme servírovat na talířku se zakysanou smetanou nebo vysokoprocentní šlehačkou bez cukru. Skvěle vynikne sladká chuť s příjemnou svěží kyselostí lesního ovoce.
Low Carb crumble vás bude bavit jako rychlá a chutná dobrota ke kávě i kdykoliv během dne. Zvládnete ho připravit, i když nejste v kuchyni zrovna zběhlí a potěší vás sladká chuť bez přidaného cukru! Dejte nám do komentářů vědět, jak se vám recept chutná a neváhejte ho sdílet se svými blízkými i světem. Třeba na Facebooku a Instagramu s hashtagem #lchfdietacz nebo označujte @lchfdieta.cz.
Přejeme dobré Low Carb chutnání❣️ A vyzkoušejte i další skvělé LC dezerty na blogu.
Počet porcí | Doba přípravy | Doba pečení | Kalorie na porci |
6 | 10 minut | 35 minut | 167 |
Suroviny na Low Carb crumble s lesním ovocem
Ochucené lesní ovoce
- 200g směsi lesního ovoce (mraženého nebo čerstvého)
- 20g rozpuštěného másla
- 20g erythritolu
- 1/2 lžičky skořice mleté
Low Carb drobenka
- 100 g mandlové mouky
- 28g másla, ghí nebo kokosového oleje
- 28g erythritolu
Postup přípravy LC krambl
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Menší pekáč vyložíme pečícím papírem.
- Lesní ovoce dáme do pekáče, kde ovoce smícháme s erythritolem, skořicí a rozpuštěným máslem.
- V další nádobě smícháme na drobenku erythritol, mandlovou mouku a máslo. Pořádně promneme rukama, dokud se nám nevytvoří hezké větší kusy, kterými posypeme připravené ovoce v pekáči.
- Pečeme v troubě po dobu 35 min nebo až drobenka zezlátne. Hotový crumble můžeme servírovat se zakysanou smetanou nebo vysokotučnou šlehačkou.
Nutriční informace na porci LC crumble (1/6)
- kalorie: 167
- bílkoviny: 4g
- tuky: 15g
- vláknina: 2g
- sacharidy: 11g
- z toho cukry: 3g